Prostreno.cz

Mladá pšenice. Zelený nápoj, který je trendem zdravé výživy

Už jste slyšeli o „koktejlu“, jež je vlastně darem z polí? Zelený drink má celou řadu benefitů, včetně podpory hubnutí, regulace hladiny cukru v krvi, báječné detoxikace organismu a posílení imunitního systému. Dáte si ho také?

Co si představit pod pojmem wheatgrass? Jde o zelené výhonky mladé pšenice, které se ve specializovaných obchodech dají sehnat v podobě prášku. Sypký zázrak typicky zelené barvy doslova okouzlil všechny vyznavače zdravé stravy, neboť se může pochlubit 19 druhy aminokyselin a neuvěřitelným počtem minerálů – těch v sobě ukrývá rovných 90! Lidé po celém světě si tento blahodárný poklad jednoduše smíchají s vodou či ovocnou šťávou, čímž získají nápoj s dechberoucími vlastnostmi. Co se stane, když tuhle „zelenou“ budete pravidelně popíjet i vy?

Zhubnete. Rychleji a snadněji

Wheatgrass poskytuje skutečně poctivou dávku postupně se uvolňující energie, což značně zlepšuje fyzický výkon a výdrž. Tím pádem si můžete dát ve fitku pořádně do těla, aniž by vám v půlce tréninku „došly baterky“. Tekuté obilí také podporuje funkce štítné žlázy a urychluje metabolismus. Když se to všechno spojí dohromady, o menší velikost kalhot máte brzy postaráno.

Snížíte pravděpodobnost anémie

Chlorofyl, který je obsažen v pšenici, má stejnou molekulární strukturu jako hemoglobin v krvi. A protože obsahuje spoustu železa, pozitivně ovlivňuje krvetvorbu i vše, co s ní souvisí. Nápoj z polí tedy platí za efektivní prevenci chudokrevnosti neboli anémie, která v dnešní době bohužel postihuje stále více jedinců.

Přírodní léčba diabetu, kterou vám lékař odsouhlasí

Tato zajímavá obilovina je úžasným prostředkem na cukrovku. Odborníci se domnívají, že má schopnost zabránit asimilaci sacharidů, což pomáhá při regulaci hladiny cukru v krvi. Je tohle vítaná naděje pro pacienty trpící diabetem? Podle všeho to vypadá, že ano!

Kompletní detox na zelené vlně

Drink z pšeničné trávy vykazuje nemalý podíl antibakteriálních složek, které eliminují růst kvasinek a bakterií. Je také známý pro své silné detoxikační vlastnosti – to je velmi užitečné pro krevní oběh, ledviny i játra. Lékaři jsou toho názoru, že „panák obilné zelené“ dokáže také pročistit tlusté střevo, poskytuje ochranu před záněty, posiluje imunitní systém, tlumí pocity pálení žáhy, účinkuje proti vypadávání vlasů a pomáhá při artritidě a osteoporóze.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat