Prostreno.cz

Nápoj z rostliny aloe vera pro vaše zdraví

Že se gel z aloe vera hodí jen na eliminaci vrásek a proti akné? Ale kdepak! Pokud je užíván vnitřně, reguluje hladinu cholesterolu a napravuje špatně fungující trávení. Také prospívá dutině ústní a tlumí všemožné záněty.

Pouštní lilie. Věděli jste, že tak se aloe vera někdy nazývá? Původ této rostliny není dodnes s jistotou znám, některé prameny však uvádějí, že její domovinou je buď Mexiko, nebo karibský ostrov Barbados. Aloe obsahuje širokou škálu prospěšných látek, včetně enzymů, aminokyselin, antioxidantů, vitaminů a minerálů. Jako kosmetický zlepšovák se unikátní gel zeleného pokladu využívá po celém světě již tisíce let. Co když ho ale budete pít?

Prostředek, co umí zázraky

Nápoj z aloe má neuvěřitelně dlouhou tradici, přičemž na něj nedají dopustit hlavně lidoví léčitelé a šamani. Slouží jako zázračné zdravotní tonikum a „medicína“ na různé neduhy v mnoha domorodých kulturách. Proč to tedy nezkusit také? Vy si navíc recept na tento blahodárný džus můžete poupravit podle svého. Jak při jeho výrobě postupovat?

Není to žádná věda. Zkrátka rozřízněte šlahouny aloe very a opatrně vyškrábněte čirou dužinu. Jakmile získáte dvě polévkové lžíce, můžete si vybrat, jak s léčivým „materiálem“ naložíte. Dá se klidně vypít jen tak. Lze ho však smíchat i s čistou nebo kokosovou vodou, přidat se dá také do ovocné či zeleninové šťávy. Jaké má takový nápoj účinky?

Silný bojovník proti zánětům

Mnoho chronických onemocnění je způsobeno zánětem. Právě on bývá častým strůjcem diabetu, syndromu dráždivého tračníku, bolestí hlavy, depresí nebo únavy. Aloe vera má však prokazatelné protizánětlivé schopnosti připisované obsaženým rostlinným steroidům. Proto s ním rozhodně můžete počítat!

Báječný lék na problémové trávení

Nadýmání, pocit plnosti, plynatost, nevolnost? Je úplně jedno, s čím přesně se právě teď potýkáte. Nektar z aloe mírní žaludeční poruchy a obnovuje normální trávení bez ohledu na základní příčinu, neboť působí antimikrobiálně. Bod navíc? „Dohlíží“ i na pravidelné pohyby střev. Když ho budete konzumovat dvakrát až třikrát denně, vaše pošramocené zažívání bude šlapat jako po drátkách.

Detox organismu, co se s tím vůbec nepáře

Nápoj z květiny, kterou máte doma jako dekoraci, zbaví vaše tělo nashromážděných toxických látek. Nemusíte tedy pomýšlet na drastické detoxikační metody, bohatě stačí, když se svěříte do „rukou“ přírody a aloe vera! Dopřejte si malý šálek ráno a večer, vaše útroby budou jako nové.

Další – a famózní – výhody čirého životabudiče

Džus z aloe díky vysokému obsahu vlákniny pomáhá při plánované redukci váhy. Rovněž reguluje hladinu krevního cukru, zatímco si „pohlídá“ i cholesterol. Vyzdvihnout se musí i to, že zachovává zdraví ústní dutiny a zároveň platí za skvělý multivitamin, jelikož v sobě ukrývá komplex vitaminů B1, B2, B6 a B12, stejně jako vitaminy A, C a E. Je také dobrým rostlinným zdrojem kyseliny listové. Nutno dodat, že vám nabízí i nemalé množství železa, mědi, zinku, vápníku, sodíku a draslíku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat