Prostreno.cz

Lopuchový olej zpomaluje stárnutí, posiluje vlasy a urychluje hojení

Lopuchový olej je velmi silný olej, který se vyrábí z kořenů a listů rodu lopuchu. Jakmile je olej extrahován z rostliny, může být použit pro celou řadu lékařských aplikací. Zatímco každá část rostliny je používána různě, olej je možná nejvyhledávanější, obzvláště pro jeho potenciál v kosmetickém průmyslu. Nechte se hýčkat tímto olejem a na vrásky můžete zapomenout.

Lopuchový olej je vysoce koncentrovaný zdroj různých taninů, flavonoidů a fytosterolů. Má mírné hladiny vitaminu A, B a E, železa, zinku, hořčíku a draslíku. Zatímco kořen lopuchu může být v některých případech konzumován jako potravina, lopuchový olej se primárně používá k zevnímu užití. Tento koncentrovaný olej se vnitřně užívá jen ve výjimečných případech a rozhodně po konzultaci s odborníkem, sami se do konzumace oleje nikdy nepouštějte.

Pro mladistvý vzhled

Jedním z nejdůležitějších užití lopuchového oleje je, že je plný zdravých tuků, vitaminu E a různých antioxidantů. Díky tomu může být lokálně aplikován na kůži, přispívá k eliminaci vrásek a celkově zpomaluje předčasné stárnutí.

Pro krásné vlasy

Lopuchový olej můžete snadno přidat i k vašemu běžnému šamponu, samozřejmě je lepší volit si šetrné šampony nejen k přírodě, ale i k vaší pokožce. Lopuchový olej dodá vlasům lesk, a navíc chrání pokožku hlavy, je silně antiseptický.

Snižuje zánět

Tento olej slouží i k lokální aplikaci na různá poranění, jako jsou například bolestivé klouby a svaly, olej snadno proniká do kůže a rychle zmírňuje bolest a otok. Tento olej je velmi vyhledávaný i k léčbě různých kožních chorob a ekzémů.

Urychluje hojení

Každý, kdo má nějakou tu ranku či jizvičku, jistě chce, aby se rychle zahojila. I s tím vám pomůže lopuchový olej.  Obsahuje velké množství minerálů a antioxidantů, které přispívají nejen k úlevě od bolesti, ale také urychlí hojení a zabraňují vzniku případné infekci během léčebného období.

Zmírňuje respirační potíže

Ačkoli není primárně doporučováno konzumovat olej vnitřně, je vhodný k inhalaci. Lopuchový olej můžete proto bez obav přidávat do aromalamp či difuzérů. Při aromaterapii působí protizánětlivě a zklidňuje organismus, zmírňuje bolesti v krku, napomáhá k uvolnění hlenů a vykašlávání.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat