Prostreno.cz

Chytré způsoby rychlejšího hubnutí

Úbytek hmotnosti a sexy tělo? Průkopnické výzkumy odhalují několik vylepšení životního stylu, které mohou neutralizovat geny způsobující ukládání tuků. Jaký vitamin byste měli vynechat a jak vaši tělesnou hmotnost ovlivňují antibiotika?

Mnoho odborníků tvrdí, že „špeky nejsou sexy“. Ať už na to máte jakýkoli názor, ti, co, se snaží z nějakého důvodu zhubnout, by se měli řídit nově zjištěnými pravidly. Jakými?

Přeskočte jeden vitamin

Říká se, že vysoká hladina vitaminu B v systému je již dlouho spojována s vyšším výskytem cukrovky a obezity. Vědci se také domnívají, že obohacené mléko používané ke krmení kojenců může aktivovat tukové geny. Je to tedy trochu překvapivé, ale vědci v souvislosti se snižováním tělesné hmotnosti doporučují nepřekračovat denní doporučenou dávku zmíněného vitaminu B. Prý se pak podle nich doslova vypne mechanismus pro ukládání tuků.

Buďte opatrní na plastové nádoby

Hlavním problémem je sloučenina označovaná jako BPA (bisfenol-A). Tato směs činí plast měkčí a běžně se nalézá v plastových nádobách a v tenkém plastu, který ovlivňuje jídlo a jeho působení na lidský organismus. Výzkum ukázal, že tato sloučenina může mít epigenetický účinek, čili proniká do potravin a mění genetiku tak, že kvůli její přítomnosti tělo ukládá tuky. Proto jídlo jezte zásadně z porcelánu, skla nebo třeba keramiky.

Jděte na ranní procházku

Trochu bizarní metoda, ale jinak prý účinná. Přímé vystavení slunečnímu světlu mezi osmou ranní a dvanáctou polední může snížit riziko přírůstku hmotnosti bez ohledu na váš příjem kalorií, úroveň aktivity nebo věk. Aspoň tak vyplývá z nedávné studie, která byla publikována v časopise Plos One. Jak si to vysvětlit? Je docela možné, že ranní paprsky synchronizují míru metabolismu a „podkopávají“ tukové geny.

Snižte příjem antibiotik

Bakteriální flóra v žaludku hraje zásadní roli při udržování tukových genů pod kontrolou tím, že se váže na vlákno a vytváří SCFA nebo mastné kyseliny s krátkým řetězcem. Tyto mastné kyseliny, jako je butyrát, pomáhají zkrotit genetickou náchylnost těla k získání příliš velké hmotnosti a rozvoji diabetu.

Bohužel, antibiotika obecně nerozlišují, pokud jde o zabíjení bakterií. Pokud máte za sebou několik léčebných kúr s antibiotiky, nevědomky jste způsobili poruchu ve střevní flóře a narušili schopnost produkovat SCFA potřebné pro kontrolu vašich tukových genů. Když už tedy antibiotika, tak jedině v doprovodu s lactobacily, probiotiky. Spíš se ale ATB snažte vyhnout úplně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat