Prostreno.cz

Kombinace kávy a kakaa je nedoceněný doping pro váš mozek

Jste v práci na pokraji zhroucení, protože vaše pověstné bystré přemýšlení si vzalo něco jako dovolenou? Přilijte si do kávy trochu kakaa a opět budete před kolegy za génia! Tahle kombinace je totiž až nebezpečně účinná…

Kakao versus káva – co je zdravější? Vážně těžko říct. V případě kakaa odborníci mluví o výhodách, které zahrnují regulaci škodlivého cholesterolu a prevenci srdečních chorob i zubních kazů. Také se hodně mluví o posílení obranyschopnosti. Černé zlato se prý zase může pochlubit tím, že urychluje metabolismus, zatímco předchází rakovině jater a tlustého střeva. Rovněž zvyšuje produkci hormonů štěstí, čímž zlepšuje náladu a tlumí deprese. Co by se stalo, kdybyste oba tyto nápoje smíchali? Získáte prostředek na zlepšení mozkových funkcí, který nemá konkurenci!

Mix, co má vážně grády

Cože? Přilévat si do kafe kaako? Možná to zní jako hodně bláznivý recept, ale šálek tohoto životabudiče vám může pomoci v případě, kdy v práci nutně potřebujete být kreativní, jenže hlava „jako na potvoru“ stávkuje a odmítá spolupracovat. Zjistili to američtí vědci působící na univerzitě Georgia, kteří se na spolupráci horkých tekutin zaměřili prostřednictvím své rozsáhlé studie. Jak je to napadlo, těžko soudit, každopádně to byl vskutku dobrý tah.

Pokus, který padl na úrodnou půdu

Výzkumníci do svého průzkumu zahrnuli několik stovek dobrovolníků. Všichni se pak účastnili různých testů, které měly jediný úkol – prověřit logické myšlení, paměť, koncentraci a rychlost uvažování respondentů. Před každou zkouškou adepti dostali občerstvení v podobě kávy, kakaa, nápoje z kávy a kakaa, bezkofeinové kávy nebo vody. Vzhledem k tomu, že šlo o dlouhodobou studii, každý respondent postupně ochutnal všechno, než došlo na prověřování jeho mozkových schopností. Co přinesly výsledky?

Kdo pije nově objevený drink, tomu to pálí

Z finální analýzy jednoznačně vyplynulo, že ti, kteří popíjeli kakao smíchané s kávou, měli lepší paměť. Ovšem celkově byli bystřejší, energičtější, pozornější a kreativnější. Na základě toho se experti domnívají, že kofeinový šálek s přídavkem kakaa je skvělou volbou pro každého, kdo potřebuje rychle nakopnout mysl a povzbudit kognitivní funkce. Ochutnáte také tento zlepšovák, po němž to bude myslet samo?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat