Prostreno.cz

Pozitivní účinky konzumace mandlí

Často máte chuť na něco dobrého, z čeho zároveň koukají nějaká pozitiva? Pak vám doporučujeme mandle, které podporují kondici srdce, dodávají energii a posilují kosti. Zároveň mají (překvapivě) i pozitivní vliv na hubnutí!

Máte rádi mandle, ale trochu vás od nich odrazuje tvrzení, že jsou tučné a proto nezdravé? Je pravdou, že něco takového se o nich povídá, nicméně všechno je to trochu jinak. Proč jsou plody mandlovníku vlastně dietní a jaké úžasné benefity vám nabízí?

Hubnutí na vlně podlouhlých ořechů? Ano!

Mandle opravdu obsahují nějaký ten tuk i kalorie, o tom žádná. Přesto vám v dosažení vytoužených křivek pomohou. Jak to? Americká studie publikovaná v časopise zaměřeném na obezitu poukázala, že pravidelní konzumenti těchto ořechů mají nižší index tělesné hmotnosti. Tedy alespoň oproti těm, kteří se soustředí výhradně na nízkokalorické pokrmy. Výzkumníci si to vysvětlují tím, že mandle obsahují sloučeniny, které napomáhají vstřebávání tuků v těle. Co z toho plyne? Klidně si jich hrst dejte! Přesně toto množství vám dodá 20 % denní doporučené dávky vlákniny, což je při redukci váhy jenom k užitku.

Zdravé srdce, kterému se komplikace vyhýbají

Křupavá dobrota, o jejímž původu se dodnes čile spekuluje, podporuje celkovou kondici srdce. Je to proto, že je doslova napěchována draslíkem, hořčíkem, bílkovinami a mono-nenasycenými tuky. Koktejl těchto látek podle odborníků snižuje hladinu vysokého tlaku a cholesterolu a také riziko kardiovaskulárních chorob. Rovněž značně omezuje pravděpodobnost arteriálních zánětů.

Zdroj energie, co přijde vhod

Panující tropy vás připravují o elán i produktivitu? Ideálním bojovníkem proti letargii i kreativní krizi je hrstka mandlí, která vás obohatí o všechny důležité živiny včetně vápníku, železa a zmíněného hořčíku s draslíkem. Díky tomu jsou mandle schopné navýšit nejen aktivitu v mozku, ale i energetickou hladinu téměř okamžitě, na což se mohou spolehnout třeba sportovci.

Silné a odolné a kosti? Projezte se k nim

Chutným oříškům nelze odepřít ani to, že jsou nabité fosforem, kterým vaše tělo rozhodně nepohrdne. Tento stopový prvek totiž zajišťuje tvorbu a „údržbu“ pevných kostí a zdravých zubů. Ovšem funkcí má víc, neboť působí protizánětlivě a pomáhá při bolestech žilního systému.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat