Prostreno.cz

Kostky ledu jako kosmetika

Rozčiluje vás, že make-up málokdy odolá vysokým teplotám? Prodlužte jeho výdrž ledem. Mimochodem, ten oceníte i v případě mastné pokožky náchylné k akné. Také vás zbaví odumřelých kožních buněk, což je prevence vrásek i řešení rozšířených pórů!

Myslíte si, že kostky ledu jsou dobré jenom k tomu, aby vám v momentálním horku ochladily nápoje? Ale kdeže, jejich pole působení dalece přesahuje plnění pitného režimu. Dají se totiž skvěle využít i ke kosmetickým účelům, což vás možná trochu překvapí. A zde je hned několik možností, jak studené pomocníky zaměstnat! Inspirujete se?

Parádní exfoliace, co je za hubičku

Exfoliace je odstranění odumřelých kožních buněk z povrchu pokožky. Tím se otevře cesta všem výživným látkám z používané kosmetiky, takže zkrášlovadla budou mnohem účinnější. Peeling je rovněž vhodný při celkově unavené pokožce, vráskách, rozšířených pórech nebo nestejnoměrném zabarvení kůže a tvorbě pigmentových skvrn. Jak na to?

Až si budete zase připravovat nové zásoby ledu, zkuste do každého „okénka“ kápnout i trochu mléka. Obsažená kyselina mléčná pleť zpevňuje a hloubkově čistí, přičemž ji zbavuje i zmíněných odumřelých buněk. Kostkami mléčného ledu si pak přejíždějte po obličeji, dokud se nerozpustí.

Delší výdrž make-upu. A o to v létě jde

Je jasné, když je venku přes 30 stupňů, líčidla jsou vystavena té nejtěžší zkoušce odolnosti. Jak zachovat make-up stále svěží i v těchto tropických podmínkách? Tak samozřejmě, že můžete použít speciální podkladové báze, ovšem proč aplikovat další „nános“, když to vlastně ani není nutné? Vsaďte raději na led! S tím si těsně před líčením „přemázněte“ tvář a pak se vrhněte na krášlení. Doslova na vlastní kůži se přesvědčíte o tom, že tenhle fígl báječně funguje.

Konec mastného nadělení? Může být

Trápí vás nadměrně se mastící pokožka, která se leskne a navíc je náchylná k akné? I v tomto případě vám může pomoci osvěžující kostka ledu, která mrazivým dotekem zredukuje sekreci olejů, takže budete mít po starostech. Jakmile s touto „kúrou“ skončíte, nezapomeňte jako finální krok použít i váš oblíbený hydratační krém.

Zdroj: www.beauutytips.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat