Prostreno.cz

Stromy opravdu léčí. Najděte si ten svůj, který vám dodá sílu

Každý strom je velký zázrak, v jehož blízkosti cítíme sílu a energii. Pokud se stromu dotkneme, zasáhneme do jeho energetického systému. Stromy mají svá energetická napětí a měli bychom respektovat jejich soukromí. Například pro listnaté stromy je období rašení velmi citlivé a měli bychom okolo jen s úctou projít. Léčivá síla stromů se také odčerpává při dešti. Využijte sílu přírody a načerpejte potřebnou sílu a energii ze stromů, které jsou všude kolem nás.

Kdy stromy léčí?

Vynikající léčebné a relaxační účinky mají stromy v době přibývajícího měsíce. Dva dny před a po úplňku převládá v horní polovině stromu energetické napětí. Když měsíc ubývá, léčivá energie stromů pomáhá odstraňovat naše bloky, a to v rovině fyzické i psychické.

Největší léčivý potenciál mají kvetoucí stromy. V průběhu dne stromy vyzařují svoji optimální sílu po 14. hodině a toto trvá zhruba do 17. hodiny, to je čas, kdy strom usíná.  V zimě se veškerá síla stromů nahromadí v kořenech.

Pokud si chceme od stromu vzít jeho magickou energii, mějme vždy na paměti, že o toto buď nahlas či v duchu poprosíme. Když nám strom odevzdá část své léčivé energie, nezapomeňte mu také poděkovat. Je potřeba si pro toto vybírat stromy zdravé, nemocný strom bychom ještě více oslabili, a to přece nechceme.

My si přejeme, aby nám stromy dodávaly onu životodárnou energii, kterou tolik potřebujeme právě v dnešní uspěchané době a přetechnizované společnosti.

Co všechno nám stromy mohou dát?

  • z listů či kůry se připravují odvary na konkrétní onemocnění
  • z pupenů se získávají léčivé silice – známé gemmoterapeutika
  • ze šťávy se extrahují ingredience pro aromaterapii
  • extrakty z listů, kůry či plodů se přidávají do kosmetických přípravků

Stromy jsou symbolem síly a moudrosti. Jaký strom zrovna potřebujete vy?

Mocný dub

Je symbolem síly a moudrosti. Když se potřebujete o něčem rozhodnout navštivte dub. Pokud jste unavení, či chronicky nemocní, nebo vás trápí tlak od vašeho okolí poproste dub o úlevu. Skvěle si poradí i se zánětlivými obtížemi. V minulosti byla dubu přisuzována moc umění a osvícení. Dubová kůra má protizánětlivé účinky, zastavuje krvácení a ulevuje při průjmových onemocněních. Výborně pomáhá při špatném trávení a při léčbě hemoroidů. Jeho léčivé silice z kůry se přikládají na špatně se hojící rány. Odvar z kůry dubu pomáhá proti nadměrnému pocení.

Vznešená bříza

Je to strom mládí, vitality, radosti ze života a tvořivosti. Pomáhá při čištění organismu a pozitivně působí na ženské obtíže. Zahání melancholické nálady, pozitivně stimuluje nervovou soustavu. Jak známe z lidových tradic, dříve mládenci děvčatům stavěli pod okna "máje" a tímto vyjadřovali svým milovaným touhu po svatbě a potomcích. Podporuje látkovou výměnu a pomáhá při léčbě dny.

Zklidňující vrba

Tento strom pomáhá uklidnit při nervozitě a podrážděnosti. Díky svým krásně spuštěným větvím, které představují smutek, hravě zklidní každé zlomené srdce. Je to také strom symboliky zesnulých. Z vrby vycházející melancholie přechází na citlivé lidi a připomíná pomíjivost pozemského života. Posiluje pocit odpovědnosti. Pozitivně působí na lidi, kteří prožívají vnitřní chlad, nenávist a dodává odvahu.

Milující náruč olše

Podporuje ženskost, smyslnost a mateřství. Nejvíce ze všech stromů ji ovlivňuje měsíční světlo, proto se v její blízkosti posilují spirituální schopnosti jedince. Pomáhá odstraňovat emoční bloky.

Buk jako symbol života

Uleví vám od onemocněních psychického charakteru. Napomáhá při učení a navozuje vnitřní pohodu, klid a harmonii. Je magickým symbolem života i symbolem hlavy, proto také zmírňuje migrény. Je to oblíbený strom filozofů, podporuje mentální schopnosti, rozjasňuje myšlenky a zvyšuje tvořivost a kreativitu. Staří Řekové posílali k dubu neplodné ženy v naději, že jim strom svou životodárnou energií pomůže zplodit potomka. Buk je také stromem ochráncem. Slované věřili, že tam, kde roste buk, nemohou škodit žádné čáry a kouzla.

Sebevědomý ořech

Harmonizuje krevní oběh a dýchání. Posilujete sebejistotu, odvahu a dává pocit svobody.

Zklidňující kaštan

Uklidňuj, zmírňuje napětí a strach. Léčivě působí na nohy – od kostí a kloubů přes žíly, svaly až po pokožku.       

Jabloň pro dlouhověkost

Dodává životní sílu a energii. Podporuje dlouhý život.

Borovice pro dobrou paměť

Pobyt v její blízkosti posiluje paměť a navrací duševní rovnováhu. Má vynikající antiseptické účinky. Inhalací silic se zbavíte rýmy.

Harmonizující smrk

Harmonizuje a pročišťuje organismus, pomáhá při únavě. Jeho vůně má schopnost důkladně pročistit vzduch. Má ochrannou moc a na některých místech ho i dnes vysazují, aby chránil dům a rodinu před zlem, nemocemi a nepřízní osudu.

Jedle plná životní energie

Navrací v těžkých životních situacích sílu a chuť do života. Pomáhá při onemocněních dýchacích cest a krevního oběhu. Rozvíjí vůli a zásobuje náš organismus životní energií.

Mystický jasan

Spojuje všechny úrovně života. Jeho síla rozvíjí vůli a probouzí v nás mystickou sílu. Povzbuzuje funkci jater, ledvin, zmírňuje horečku a jen obyčejným dotekem pomáhá hojit rány.    






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat