Prostreno.cz

Zbavte se faldů na břiše

Kvůli nedostatku pohybu a nesprávné výživě se i ženám stále častěji ukládá tuk na břiše. Nejenže se tak naše postava nepěkně proměňuje, ale navíc je tento druh obezity i zdraví nebezpečný.

Zbavit se faldů na břiše není nic moc snadného, ale úsilí se rozhodně vyplatí. My pro vás máme pár tipů, jak na to.

1. Nízkotučná dieta

Jak již bylo řečeno, tuk na břiše je výsledkem kombinace nedostatku pohybu a nezdravého jídelníčku. A ten budete muset změnit v první řadě. Zaměřte se na stravu bohatou na vlákninu (zelenina, ovoce, luštěniny, celozrnné potraviny apod.), nízkotučné potraviny (odtučněné mléčné výrobky, drůbeží maso, ryby, libové hovězí atd.), naopak se vyhýbejte fastfoodovému jídlu, smaženým potravinám nebo konzervovaným jídlům či polotovarům.

2. Voda a zase voda

Pitný režim je bezpodmínečně nutný pro chod našeho těla, o to více chceme-li se zbavit přebytečného tuku v oblasti břicha. Jednak nebudeme mít tak často pocit hladu, jednak se s vodou začnou vyplavovat z těla škodliviny a náš organismus zase začne fungovat tak, jak má. To nám snahu o zbavení se tuku významně usnadní.

3. Vychoďte ho

Že je ke shození nevzhledných (a zdraví neprospívajících) faldů bezpodmínečně nutný i pohyb, ještě neznamená, že budete muset každý den ujet 30 km na kole, uběhnout 10 mil nebo trávit po práci hodiny a hodiny v posilovně. Většinou totiž bude stačit, když začnete s lehčím, aerobním cvičením, ale také třeba chozením. Choďte ve volných dnech na vycházky a výlety, na nákup běžte pěšky, dojděte poslední tři stanice dělící vás na cestě z práce od domova, zkrátka choďte a choďte.

Přidáte-li ovšem i další pohybové aktivity, jen vám to prospěje. Zlepšíte si fyzičku a metabolismus. Budete lépe spalovat a tuku bude postupně ubývat.

4. Často, pravidelně

Asi tak by se dal charakterizovat váš jídelní režim. O tom, proč je hloupé a nebezpečné snažit se zhubnout tím, že přestanete jíst, se již popsaly stohy papíru. Takže na dietu nejedením zapomeňte. Váš metabolismus potřebuje vzpruhu, ne další trápení. Jezte malé porce pětkrát až šestkrát denně.

5. Konec alkoholu

Pojem „pivní pupek“ nevznikl jen tak pro nic za nic. Pneumatika na břiše je totiž často i výsledek pravidelné konzumace alkoholu. Ideální je samozřejmě přestat pít alkohol úplně. Pokud něco takového nedokážete, vyhněte se alespoň tvrdému alkoholu, koktejlům, ale i pivu. Pokud už musíte pít, sáhněte po bílém vínu, nejlépe v podobě vinného střiku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat