Prostreno.cz

Poznejte rozdíl mezi přírodními a syntetickými vitaminy. Ušetříte a budete zdravější

Kupujete si v lékárně syntetické vitaminy a máte pocit, že pro svoje zdraví děláte maximum? Naivitu stranou, jedná se hlavně o prodeje výrobců! Proč je stále lepší vyhledávat vitaminy v přirozené formě? Ušetříte peníze a budete mnohem zdravější!

Vitaminy, vitaminy, vitaminy. Ať už je získáváme z naší každodenní stravy, ze slunečního svitu, nebo z kupovaných kapslí, nedá se jim upřít, že jsou životně důležité pro naše zdraví a správné fungování těla. Nedostatek vitaminů přitom vede k širokému spektru problémů od anorexie až po obezitu, poruchu orgánu, zmatenost, depresi a únavu. Jejich pravidelný přísun je tedy nesmírně důležitý, nicméně to, co si lidé neuvědomují, je, že záleží na jejich původu. Přírodní vitaminy pocházejí přímo z rostlinného materiálu a syntetické vitaminy pocházejí z laboratoře.

Co je to „syntetický“ vitamin?

Nejvhodnější typy vitaminů? Odpověď není tak jednoduchá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Zdravá, ekologická strava by v ideálním případě měla poskytnout dostatečné množství živin, které tělo potřebuje, ale doplňky stravy mohou pomoci zajistit, že tělo přijímá zdravou porci specifických vitaminů.

Problémem je, že mnohé vitaminy a minerální doplňky jsou synteticky vyráběny s pomocí chemikálií a nepřicházejí přímo z jejich přírodních zdrojů. Jsou zkrátka zpracovány tak, aby napodobovaly způsob, jakým přírodní vitaminy působí na lidský organismus. To se ovšem moc nedaří.

Investice, která se nemusí vrátit

Mnoho syntetických vitaminů postrádá transportéry a kofaktory spojené s přirozeně se vyskytujícími vitaminy. Právě proto někteří odborníci apelují na to, že kupované vitaminy sice mohou být užitečné, ale nelze od nich očekávat zázraky, neboť tělo na ně nereaguje stejným způsobem, jako když se setká například s čerstvým ovocem nebo zeleninou.

Ještě stále je příroda mocnější

Navíc výrobci vitaminů chtějí, abyste věřili, že získáváte „přírodní produkt“ a pro svoje zdraví děláte první poslední. Proto se věnují líbivým obalům svých produktů. Bohužel, vitaminy nemohou být označeny jako přírodní, pokud obsahují jen 10 % přirozené formy vitaminu. To znamená, že váš tak zvaný přirozený vitamin, po kterém sáhnete v lékárně, může obsahovat až 90 % synteticky vyráběných chemikálií! Nekupte to – za několik desítek nebo dokonce stovek korun….





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat