Prostreno.cz

Vyzrajte na kvasinkovou infekci přírodní léčbou. Stačí to, co máte ve spíži

Kvasinková infekce pochvy neboli vaginitida. Objevit se může zvlášť teď v létě, například vinou pobytu ve vlhkém prostředí. Skutečně na ni zabírá jogurt?

Mokré plavky, hormonální nerovnováha, hormonální antikoncepce, parfémované hygienické prostředky, nedostatečná intimní hygiena či spodní prádlo z umělých materiálů. Obvyklá kvasinková infekce, někdy označovaná jako vaginitida, je bolestivý stav, který mnoho žen zažívá v určitém okamžiku svého života. Charakterizuje ji nepohodlné svědění, pálení, bolest a výtok, přičemž mezi nejvýznamnější formy kvasinkové infekční houby patří Candida albicans. Jak a čím se dá zkrotit? Tyhle bezpečné přírodní léky se vyplatí znát!

Probiotika

Některé léky mohou narušit složení mikroflóry a podporovat nadměrný růst kvasinek. Chcete-li pomoci udržet zdravé a vyvážené mikrobiální kolonie, začněte konzumací probiotik. Jako první pomoc v nouzi se dá použít bílý jogurt s živými kulturami, který se tentokrát nanese na tampon a zavede dovnitř. Ujistěte se, že jogurt neobsahuje žádné cukry, ovoce a ani jiné přísady. (Namočený tampon by měl v klíně zůstat dvě hodiny.)

Organický jablečný ocet

Upokojte kvasinkovou infekci koupelí s jablečným octem, přičemž na 1 litry vody by měly připadnout 3 lžíce tohoto zázraku. Pro zvýšení účinku lze ke směsi přidat i koloidní stříbro.

Organický česnek

Dalším běžným prostředkem, který se používá při léčbě kvasinkových infekcí, je česnek, který by se měl konzumovat v syrovém stavu – několik stroužků denně. Má totiž přirozené protiplísňové vlastnosti, a dokonce vyrovnává škodlivé bakterie. Leckdo si stroužek zavádí i do klína, a gynekologové přiznávají, že lokální užívání souběžně s tím perorálním je maximálně účinné!

Stopka drsným ženským produktům

Ženské hygienické vložky, spreje a parfémované výrobky snižují přirozené bakteriální prostředí pochvy. Také většina mýdel tomuto prostředí škodí, stejně jako alkohol a jiné toxické chemikálie, jež mění jemnou pH rovnováhu klína. Při zjištění problémů je proto nejlepší začít používat produkty organické hygieny.

Oreganový olej

Oreganový olej je dalším účinným prostředkem proti kvasinkovým infekcím, který pomůže snížit šíření kvasinek. Po jídle, tedy na plný žaludek, spolkněte 9 kapiček zmíněné oleje a zapijte je vodou. (Proveďte 2–3krát denně.)

Organický olej z čajovníku

Olej z čajovníku je silný přírodní „houbový čistič“. Umístěte několik kapek organického čajovníkového oleje na přírodní tampon a vložte do pochvy na 4 hodiny. Takhle to proveďte ráno a odpoledne. Několik dní by mělo stačit k odstranění symptomů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat