Prostreno.cz

Špenátová šťáva zatočí s problémy s mužskou erekcí

Problémy s erekcí? Mohou poukazovat na hrozící kardiovaskulární onemocnění! Proto by nikdo nikdy neměl brát na lehkou váhu erektilní dysfunkce. Naštěstí je tu jedna zelená potravina, která léčí pánské sebevědomí. Je to špenát!

K erektilním dysfunkcím přispívá kouření, obezita, zvýšený krevní tlak, nedostatek fyzické aktivity, stres nebo zvýšená hladina krevních cukrů. Jedná se přitom o poměrně častý problém, za který se muži stydí. Ve skutečnosti neschopnost v posteli vede k narušení interpersonálních vztahů, ztrátě důvěry, partnerským konfliktům, depresím a v neposlední řadě i neschopnosti založit rodinu.

Včasné zjištění příčiny poruchy erekce přitom může odhalit závažné kardiovaskulární onemocnění, cukrovku nebo nádor prostaty. Erektilní dysfunkce totiž platí za citlivý indikátor zdraví, který leckdy jako první signalizuje projev dosud latentního závažného onemocnění. Buď jak buď, nikdy se nejedná o nic příjemného, nicméně je tu jedna věc, ehm, tedy potravina, která má na funkce penisu velmi dobrý vliv. Jedná se o špenát!

Inspirace Pepkem námořníkem

Existuje mnoho možností, jak situaci zlepšit ještě dřív, než dojde na užívání pilulek. Někteří se přitom přiklánějí k domácím prostředkům, mezi které se směle může zařadit i neobyčejně obyčejný špenát, což má velmi jednoduché vysvětlení.

Potraviny, které jsou bohaté na flavonoidy a dusičnany, poskytují ochranu před kardiovaskulárními chorobami. Doplňují totiž oxid dusnatý, který pomáhá zlepšit oběh a snížit krevní tlak. (Nedávné studie skutečně naznačují, že kombinace flavonoidů a dusičnanů může zvýšit produkci oxidu dusnatého v žaludku.) A teď můžete hádat, která potravina je na dusičnany bohatá. Ano, je to právě špenát.

Při jeho konzumaci se dusičnany přemění na oxid dusnatý, který má pozitivní účinek na cévy. Oxid dusnatý pomáhá cévám dilatovat a zlepšovat oběh – ve všech hlavních orgánech včetně penisu. To pomáhá posílit zdraví srdce a bojovat s erektilní dysfunkcí. V podstatě by se s jeho pravidelným přísunem nemělo nikterak otálet.

Erektilní dysfunkce a kardiovaskulární problémy jako nebezpečí

Kardiovaskulární problémy, jako je hypertenze, vysoký krevní tlak či kardiovaskulární onemocnění omezují funkci krevních cév v celém těle a dělají totéž s cévami a kapilárami v penisu. To omezuje průtok krve do hlavních orgánů těla. Nedostatečné přivádění krve do oblasti pánského rozkroku se pochopitelně podepisuje na erekci, takže prvním krokem k léčbě erektilních dysfunkcí je péče o zdraví srdce.

Špenát se přitom vyznačuje vysokým obsahem vitaminu A, respektive karotenoidy, které jsou tělem syntetizovány ve vitamin A. Špenát obsahuje i vysoké hodnoty vitaminů skupiny B a vitaminu C. Z minerálů je nejvíce zastoupen draslík, hořčík, sodík, vápník, železo, mangan a měď. Na zdraví srdce tedy špenát působí přímo ukázkově! Pro muže trpícími erektilními dysfunkcemi by se tedy měl stát volbou číslo jedna. Co takhle zkusit špenátovou šťávu?

Zdroj: www.healthline.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat