Prostreno.cz

Pánské potraviny podporující produkci testosteronu

Testosteron, který potřebují muži i ženy, patří k základům existence, neboť ovlivňuje srdce, svaly, sílu kostí i paměť. Máte ho dostatek? Pokud ne, dejte si na talíř špenát, česnek nebo hovězí maso!

Doplňky stravy, které údajně zvyšují hladiny testosteronu? V mnoha případech jen marketingový tah! Radši mějte přehled o tom, co jíst! Které potraviny by ve vašem jídelníčku neměly chybět?

Špenát

Špenát nabízí dostatek hořčíku, který je důležitý pro vývoj svalů a reprodukční funkci u mužů. Některé důkazy naznačují, že zvýšení příjmu hořčíku zároveň podporuje produkci testosteronu. A takový jeden šálek vařeného špenátu dodá 160 mg hořčíku. Není tedy co řešit.

Ústřice

Dalším důležitým minerálem, který je zodpovědný za zvýšení hladiny testosteronu, je zinek, pro kterého jsou domovem ústřice. Že ty jíte jen na dovolené? Nevadí, i ve vaší spíži se ukrývají mnohá tajemství…

Česnek

Vědci udávají, že česnek může vyvolat uvolnění luteinizačního hormonu, který zvyšuje produkci testosteronu. A prý je nejlepší, když se česnek podává společně s cibulí. Jen se ujistěte, že obojí konzumujte čerstvé. Jedině tak využijete všechnu moc obsažených fytochemikálií.

Tuňák

I tuňák patří na seznam potravin, které zvyšují testosteron. Poskytuje dobré množství bílkovin a omega-3 mastných kyselin, které chrání srdce. Zahrnutím tuňáka do stravy se navyšuje příjem vitaminu D, který přímo souvisí s tolik potřebným testosteronem.

Nízkotučné mléko

Mléko zlepšuje zdraví kostí a podporuje produkci testosteronu, neboť i ono patří k zásobárnám vitaminu D.

Vaječné žloutky

Také vaječné žloutky jsou přínosné, protože, stejně jako v předchozím případě, pomáhají zvýšit příjem vitaminu D, který ovlivňuje hladiny testosteronu.

Maca

Řeřicha peruánská neboli maca horská je skvělá volba nejen pro normalizaci, ale také pro podporu hormonů. Může pomáhat zlepšit libido a vyvolat uvolnění hormonů citlivých na pocit. Stres totiž hladiny testosteronu snižuje, ale maca vše vrací do původního stavu.

Hovězí maso

Červené maso může opravdu pomoci zvýšit hladinu testosteronu, ale musíte jej konzumovat s mírou, protože obsahuje i takzvané špatné tuky. Nadměrná spotřeba je také spojena s rakovinou tlustého střeva. A co místo něj doporučit takovým vegetariánům? Dýňová semínka či jahody.

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat