Prostreno.cz

Běžné návyky, kvůli kterým stárnete mnohem rychleji

Na zdravou stravu vás moc neužije, ale když jde o opalování, jste úplně ve svém živlu? To je možná ten důvod, proč vám lidé hádají vyšší věk. Ovšem tvorbě vrásek hodně nahrává i stres, kterému se neumíte bránit… Co s tím?

Mladistvý vzhled? Pokud se z téhle výsady chcete radovat, jen tak zadarmo to samozřejmě nebude. Kromě toho, že je třeba o pokožku zodpovědně pečovat, byste se měli vyhýbat i faktorům, jež stárnutí pořádně urychlují. Víte, před čím konkrétně se mít na pozoru?

Opalování. S ním to vážně nepřehánějte

Tak jasně, že „chytání bronzu“ někde u vody je příjemnou záležitostí. Hřejivé sluneční paprsky jsou také zdrojem potřebného vitaminu D, který zlepšuje náladu a snižuje riziko osteoporózy. Ovšem nespornou pravdou že, je opalování má i svou temnou stránku, o níž možná nechcete slyšet. Podle odborníků je totiž nejčastější příčinou téměř všech projevů předčasného stárnutí. Čím více se ultrafialovému záření budete vystavovat, tím víc jdete vráskám naproti. Navíc připravujete svou pleť o hydrataci a vitalitu. Vážně vám to za to stojí?

Až příliš se stresujete. A to je špatně

Ze stresu obecně nekouká nic dobrého. Vždyť hormony, které se při něm uvolňují, prý úzce souvisí s tloustnutím, nespavostí a vývoji srdečních onemocnění. Tedy alespoň takový názor mají experti, kteří vliv vypjatých nervů na zdraví zkoumají už pěknou řádku let. Tím to ale celé jenom začíná, neboť chronický stres ve všech směrech vyčerpává, což si s mladistvou vizáží ani za mák nerozumí. Zkuste se tedy přestat nervovat kvůli banalitám, ona vám občasná dávka flegmatismu vážně neublíží.

Zdravá strava? Na tu vás moc neužije

To, co jíte, skutečně ovlivňuje nejen na vaši psychickou a fyzickou kondici, ale i zevnějšek. Nikdy není příliš pozdě na to, abyste přehodnotili současný jídelníček a pozvali do svého života „zdravé zásady“. Místo sladkostí a tučných potravin se soustřeďte spíš na ovoce, zeleninu, luštěniny a prospěšné obiloviny. Z těch načerpáte zásobu vitaminů, minerálů, bílkovin a antioxidantů. Tímto způsobem posílíte imunitní systém a udržíte svoji pleť v tom nejlepším možném rozpoložení. Tudy tedy vede cesta, jak oblafnout kalendář. Vydáte se po ní?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat