Prostreno.cz

Protizánětlivé čaje pomáhají v boji s chronickým onemocněním

Příjem protizánětlivých čajů patří k vynikajícím způsobům, jak se chránit před chronickým onemocněním. Které typy zlepšují celkové zdraví? Na tyhle nedáte dopustit!

Co to vlastně je, ten protizánětlivý čaj? Jedná se o jakýkoli typ čaje, který je schopen snížit zánět, tedy posílit reakce imunitního systému těla a odvrátit vleklé zdravotní potíže. Jako příklad uveďme třeba obyčejnou modřinu na lokti, která se ne a ne hojit. V tomto případě jde o typ zánětu, který může vést k oxidačnímu stresu a závažnějším onemocněním, včetně srdečních problémů. Pokud tedy modřina nemizí, je ta správná doba na konzumaci protizánětlivých čajů. Víte, ze kterých můžete vybírat?

Zázvorový čaj

Tento čaj již velmi dlouho využívají lidé, kteří potřebují dosáhnout úlevy od gastrointestinálních potíží. Zázvor obsahuje protizánětlivé sloučeniny a gingerol, což je aktivní složka zlepšující přesnost imunitního systému a eliminující volné radikály. Pokud se tento čaj začne pít včas, oxidační stres nemá šanci hned v zárodku.

Kurkumový čaj

Jedna z nejsilnějších antioxidačních látek, které působí proti zánětům? Kurkuma! Se svojí aktivní složkou kurkuminem zlepšuje bakteriální rovnováhu ve střevě, což může pomoci celému imunitnímu systému těla.

Pampeliškový čaj

Přestože někteří považují pampelišky za plevel, nelze jim upřít jejich léčivou sílu. Z listů se připravuje silný protizánětlivý čaj, který snižuje retenci vody a zlepšuje funkci imunitního systému.

Fenyklový čaj

I fenykl je známý jako protizánětlivá rostlina, která se často používá k úlevě od stresu. Právě v souvislosti s ním je známo, že když je ho příliš, dochází k oslabení těla a jeho náchylnostem k nemocem. Třeba takoví vrcholoví manažeři mohou vyprávět…

Zelený čaj

Zelený čaj má zdravou zásobu polyfenolických sloučenin, které vynikají protizánětlivými a antioxidačními účinky. To znamená, že mohou rychle pomoci při regulaci chování imunitního systému.

Skořicový čaj

Cinnamaldehyd je organická chemická sloučenina skořicového čaje, která prokazuje schopnost snížit chronický zánět a rizik vzniku opakujících se onemocnění. Příprava přitom není nikterak složitá. Vodu přiveďte k varu, poté přidejte koření a vařte po dobu 5 minut. Stále míchejte. Po scezení přidejte citronovou šťávu a med (podle chuti).





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat