Prostreno.cz

Několik důvodů, proč vzít jízdní kolo na milost

Fyzická aktivita je pro správné fungování organismu nutná. Jestliže zrovna nejste velkým fanouškem pocení v posilovně, teď máte příležitost vyzkoušet něco jiného. Léto je jako stvořené pro jízdu na kole! Počítat můžete nejen s tělesným zdravím, ale i duševní pohodou a prohloubením sociálních vazeb. Nenechte se odradit a sedněte na bicykl!

Jedná se o jednu z nejjednodušších forem cvičení. Navíc se kolo používá i jako dopravní prostředek. V některých zemích dokonce víc než klasické automobily! Pokud na něm vyrazíte do práce, tělo vám zcela jistě poděkuje. A proč ještě byste mu měli dát šanci?

Dostanete se do formy

Šlapat, šlapat, šlapat! Zpevníte zadek, vytvarujete lýtka a stehna. Tím to nekončí! Na tomto stroji se dvěma koly zapojíte každou část svého těla. Nejenom nohy, ale také ramenní svaly jsou posíleny, jelikož díky nim držíte na bicyklu rovnováhu. (Jedná se totiž o aerobní aktivitu.) Můžete tedy ztratit i přebytečné kalorie! Zkrátka a dobře, vaše svaly budou celkově pružnější a vy krásnější a zdravější. Neberte to!

Zbavíte se stresu

Odborníci tvrdí, že jakéhokoli druh sportu snižuje stres. Jenže kde vzít na nějaké to laškování s míčem, raketou, bruslemi nebo běžeckými botami čas? Pokud i vy patříte k těm, kdo s ním bojují, spojte příjemné s užitečným. Zajeďte si na kole třeba na nákup. Věřte, že v boji proti stresu si taková činnost, v porovnání třeba s hraním volejbalu, moc nezadá!

Nabudí vás

Cyklistika obecně pomáhá zvyšovat vytrvalost. Díky ní stoupne vaše energetická hladina, což vede k pozitivnějšímu myšlení a obecně větší chuti do života. Navíc si tím otevřete možnosti pro další druhy fitness. Teď už na ně budete připraveni a bez problému je zvládnete. Holt někde se začít musí…

Posílíte vztahy s blízkými

To je na tom nejlepší! Došly vám nápady? Nevíte, jak své nejbližší potěšit, kam s nimi vyrazit, co podniknout? Nasaďte si přilby a společně se vydejte na výlet. Nemusíte ujet sto kilometrů za den. Každý podle svých možností! Pokud nejste zvyklí, nepřepalte to hned na začátku. Můžete se třeba zastavit na břehu řeky a udělat si piknik. Řeknete si, co je nového, pokochejte se krajinou, teprve pak pokračujte. Nebo společně s přáteli připravte stezku po vinných sklípcích. Užijete si jistě hromadu zábavy! Je to jednoduše perfektní příležitost pro upevnění vztahů s rodinou, partnerem nebo přáteli. Vivat, kolo!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat