Prostreno.cz

Překvapivé kroky pro zlepšení paměti. Tyhle byste asi nečekali

Poslední dobou nějak moc zapomínáte? V tom případě asi nespíte tolik hodin, kolik byste měli. Věděli jste, že paměť, kromě kvalitního nočního odpočinku, posiluje i tanec? Ovšem hodně pomůže i to, když se vymaníte z kolotoče zajetých zvyků! Proč?

Máte pocit, že bez svého chytrého telefonu, který vám připomíná všechny důležité úkoly a události, se zkrátka neobejdete? Pak se vaše uchovávání informací možná dá považovat za problematické. Pokud se ptáte, co se s tím dá dělat, pár nápadů by se našlo. Jaké překvapivé činnosti platí za efektivní trénink mozku a posilovače paměti? Tyhle vás budou vyloženě bavit!

Spánek. Ten určitě nepodceňujte

Jak prospět své hlavě nejvíce? To je snadné, prostě „hoďte záda“! Pochopitelně byste měli dodržovat letité doporučení ohledně osmi prospaných hodin denně, což je podle odborníků základ. Závěry studie, které byly publikovány v časopise Journal of American Geriatrics Society, sdělují, že jedinci, kteří tak činí, mají lepší paměť, dokáží se efektivněji soustředit a zpravidla bývají kreativnější. Nutno podotknout, že stejně blahodárný efekt má i hodinové odpolední zdřímnutí. Škoda, že šlofík tahle v práci by prošel asi málokomu…

Vymaňte se z kolotoče stereotypů

Chodíte nakupovat do stejného obchodu a vaříte pořád dokola to samé? Pak možná vyhledáváte i tytéž televizní pořady a při venčení psa volíte obvyklou a „zajetou“ trasu. Jestli navíc kupujete hodně podobné nové oblečení a máte vše do puntíku naplánované, jste tak trochu obětí svých zvyků. A tudy cesta k výstavbě nových mozkových spojů a posílení paměti vážně nevede. Co radí experti? Zkoušejte nové věci! Uvařte třeba exotické jídlo, které jste nikdy nejedli. Nebo navštivte muzeum, což by vás před tím ani ve snu nenapadlo. Zkrátka a dobře – udělejte něco pro vás neobvyklého.

Zatančete si. Je to pro vaše dobro

Dalším ze způsobů, jak „úschovnu informací“ značně podpořit, je překvapivě tanec. A to jako bez legrace! Již několik nezávislých studií upozornilo na to, že tato činnost příznivě ovlivňuje kognitivní funkce a zároveň blahodárně působí na kreativitu. Ovšem pozor, „trdlování“ do rytmu také poskytuje prevenci před budoucími psychickými potížemi, jako je například Alzheimerova choroba. Nelze nezmínit, že rovněž zachovává štíhlé křivky, protože hodinovým tancem můžete spálit až 500 kcal.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat