Prostreno.cz

Jak používat zelený čaj při léčbě nevzhledného akné

Všichni víme, že zelený čas dokáže pomoci při hubnutí a prospívá zdraví snad ve všech směrech. Jenže to nejsou jediné dva důvody, proč ho milovat! Platí totiž za jednu z nejefektivnějších zbraní proti akné. Bude vám milejší jeho vnitřní nebo vnější použití?

Akné zdaleka nepostihuje jen mladší ročníky, které mají co dělat s rozbouřenou pubertou. Pravdou je, že toto chronické onemocnění kůže zasahuje miliony a miliony lidí po celém světě, přičemž mu absolutně nezáleží na věku ani pohlaví. I vy denně bojujete s pupínky, které vás dohání k šílenství? Pak je nejvyšší čas na čaj! Ten zelený totiž představuje účinné řešení vašeho problému…

Lék i kosmetika v jednom

Zelený čaj se může pochlubit působivým souhrnem zdravotních přínosů, mezi které patří urychlení metabolismu, omezené riziko kardiovaskulárních chorob, redukce vysokého krevního tlaku i snížená pravděpodobnost některých typů rakoviny. Rovněž je prokázáno, že pomáhá tělu lépe se vyrovnávat se stresem a prospívá zdraví ústní dutiny. Tento blahodárný nápoj ale funguje i jako kosmetika, která si dokáže hravě poradit s tím, co vás teď tíží nejvíce.

Ničitel uhříků i elixír mládí

Čaj, který se pije již celá tisíciletí, obsahuje kromě kofeinu, antioxidantů, aminokyselin a vitaminů (konkrétně B5, C, D a E) také unikátní protizánětlivé sloučeniny zvané katechiny. Ty vykazují silné antimikrobiální vlastnosti, tudíž jsou spolehlivými léčiteli nejen akné, ale i vyrážek různého původu. Zázračná zelená tekutina zároveň pomáhá předcházet poškození pokožky volnými radikály, ochraňuje kožní buňky a zpomaluje stárnutí i tvorbu vrásek. A vy máte dokonce více možností, jak tento přírodní zlepšovák použít!

Libo občerstvení, nebo spíše masku?

První alternativou je konzumace zeleného čaje. Dbejte však na to, abyste nepřekročili denní doporučenou dávku pěti šálků, což je naprosté maximum. Další možností je jeho aplikace přímo na důkladně vyčištěnou pleť, která je zbavena líčidel i všech nečistot. Po několika minutách působení byste si tvář měli omýt vlažnou vodou. Poslední variantou je maska. Tu si připravíte tak, že necháte sáček s porcovaným čajem louhovat zhruba tři minuty, po jeho vyjmutí a zchlazení na pokojovou teplotu promícháte obsah s malým množstvím medu. Směs pak „naskládejte“ na obličej a po 20 minutách smyjte. Při pravidelném opakování na sebe výsledky nenechají dlouho čekat!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat