Prostreno.cz

Suchá pokožka z opalování. Vsaďte na pomoc z kuchyně a správnou teplotu vody při koupeli

Kvůli tomu, že se tak rádi vyhříváte u vody, je vaše pleť vysušená? Navraťte jí ztracenou hydrataci pomocí medu a olivového oleje. Ovšem jistá pravidla je třeba dodržovat také v koupelně!

Hřejivé sluneční paprsky jsou nadmíru příjemnou záležitostí, nicméně svou temnou stránku mají také, bohužel. Hodně totiž vysušují pokožku, která vinou jejich působení ztrácí svou krásu, kvalitu i vitalitu. Jak zmírnit takové následky opalování, se kterými máte právě teď, v letních měsících, co dočinění? Držte se tohoto záchranného manuálu!

Povolejte do akce olivový olej

Obyvatelé Řecka považovali olivovník za posvátný strom. Proto z něj dělali věnce, kterými odměňovali každého sportovce i bojovníka, který bez větší újmy obstál při válečném střetnutí. Velice obdivovaný a využívaný byl také olivový olej. Koneckonců, na tom se ani dnes nic nezměnilo. Proč byste ho na pokožku měli nanášet i vy? Unikátní „mazadlo“ proniká do hloubky pokožky, kde váže vlhkost, což slibuje dlouhotrvající hydrataci. Podporuje také elasticitu i pružnost kůže a působí protizánětlivě. Navíc je úhlavním nepřítelem vrásek! No není co řešit, co myslíte?

I teplota vody při sprchování má svá pravidla

Jste takový „teplomil“, který se horké vody ve vaně či sprše nevzdává ani v parném létě? Své už tak dehydrované pokožce škodíte ještě víc, než si vůbec myslíte. Ostatně, svůj názor na celou situaci mají i odborníci.

Máte-li v koupelně hodně páry, je to neklamné znamení toho, že vaše voda je příliš horká. Kromě ještě většího vysychání kůže tak riskujete i přítomnost ekzému. Na obličeji mohou dokonce vzniknout mírné popáleniny,“ varuje Melissa Piliang, dermatoložka působící na klinice v americkém Clevelandu s tím, že byste při koupání měli vsadit spíše na vodu pokojové teploty.

I med je vaším tichým spojencem

Na med spoléhala už Kleopatra, která si ho ráda přidávala do lázně. Proč tedy nejít v jejích stopách a neodkoukat tajemství krásy jedné z nejpřitažlivějších žen všech dob? Nejstarší sladidlo na světě má obecně antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Uvítáte však i jeho schopnost hydratace a vysoký obsah cenných výživných látek. Jak s ním zacházet?

Buď můžete rozpustit tři polévkové lžíce medového pokladu v šálku teplé vody a tekutinu si nalít do zmíněné vany, kde budete alespoň 20 minut relaxovat. Druhou možností je jeho nanesení v tenké vrstvě na pokožku. Ideální doba působení je deset minut, poté je čas na oplach.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat