Prostreno.cz

Dejte sbohem svědění po holení nohou

Holení je jedním z běžných způsobů, jak získat hladkou a hedvábnou pleť. Leckdy se však kontakt břitev s pletí neobejde bez následků. Taky se po tomto osobním rituálu můžete doslova udrbat? Jestli toužíte zbavit se svědění, zkuste třeba černý čaj nebo jablečný ocet!

Škrábání po holení zvyšuje riziko infekce. A je úplně jedno, jestli se jedná o oblast třísel, podpaží nebo nohou. Dobrou zprávou je, že existují určité fígle, které svědění po holení zastavují. Které to jsou?

Krémy a tělová mléka s mentolem

Mezi jednoduché způsoby, jak se svědění, patří použití tělového mléka nebo krému s přísadou mentolu. Na tento neduh se však dá vyzrát i s pomocí dvou aspirinů rozpuštěných v čajové lžičce teplé vody. Tato pasta se po aplikaci nechá 10 minut působit, poté následuje oplach vlažnou vodou. (Lze podle potřeby opakovat.)

Studená komprese

Studený obklad uklidňuje postiženou pokožku, zbavuje svědění a pálení. Stačí namočit kus ručníku, zabalit do něj pár kostek ledu a přiložit. Po několika minutách se dostaví úleva.

Jablečný ocet

Jablečný ocet má protizánětlivé vlastnosti, takže i o něm se dá tvrdit, že zbavuje svědění pokožky způsobené holením. Kyselina octová zároveň snižuje riziko vzniku infekce. Proto je vhodné namočit kus bavlněné látky do zmíněného octa, přiložit na potřebné oblasti, nechat chvíli působit a poté opláchnout čistou vodou. Pro dosažení nejlepších výsledků opakujte třikrát denně. (Pokud však máte citlivou pleť, ocet nejdříve nařeďte.)

Aloe vera

Nohy máte krásně hladké, ale to svrbění ne a ne zastavit? Použijte aloe vera! Gel získaný ze stejnojmenné rostliny použijte jako tělové mléko s téměř okamžitým účinkem. Pokožku, ostatně jako v předchozích případech, opláchněte. (Opakujte třikrát denně po dobu dvou dnů.)

Černý čaj

Černý čaj obsahuje kyselinu taninovou, která je mimořádně účinná proti zánětu a zarudnutí. Připravte si trochu teplé vody a namočte do ní dva čajové sáčky. Nechte vychladnout, do čaje namočte cíp ručníku a ten přiložte na postiženou pokožku. V tomto případě se doporučuje absolvovat danou kúru několikrát denně. Jedině tak dosáhnete nejlepších výsledků.

Med

Díky svým antibakteriálním vlastnostem i med pomáhá léčit zánět kůže, přičemž zastavuje i ono otravné svědění. Můžete jej použít přímo na postiženou kůži. Med se nechává zaschnout, poté se oplachuje studenou vodou.

Jedlá soda

Jedlá soda má protizánětlivé vlastnosti, které si rozumí s podrážděnou pokožkou. Zároveň pomáhá zmírnit zarudnutí. Vezměte šálek vody a přidejte lžíci sody. Promíchejte, do roztoku namočte bavlněný hadřík a přiložte na postižená místa. Nechte pár minut působit, pak smyjte. Pro úlevu opakujte dvakrát denně.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat