Prostreno.cz

Citronová šťáva zbaví vlasy lupů

Chcete snížit náklady na péči o své vlasy? Chcete podpořit jejich růst a zbavit je lupů? Tak sáhněte po citronové šťávě, oproti drahým kosmetickým přípravkům, je tento náklad na krásné vlasy opravdu minimální. Poradíme vám, jak s ním můžete vykouzlit domácí masky pro své vlasy a tím podpořit jejich vytoužený růst.

Základem je citronová šťáva, která je plná různých živin a antioxidantů, včetně kyseliny citronové, kyseliny askorbové, železa, draslíku, vápníku, fosforu, limonenu a různých flavonoidů. Toto komplexní složení může být velmi prospěšné pro růst vlasů, stejně jako pro ty, kteří bojují s lupy, nadměrným vypadáváním vlasů, rychle mastícími se vlasy a třepícími se konečky.

Používání citronové šťávy níže uvedenými způsoby může také zlepšit lesk a celkový vzhled vašich vlasů. Všechny tyto přínosy jsou důsledkem účinků účinných látek na vlasové folikuly, stejně jako pokožku hlavy a na bílkoviny uvnitř vlasových pramenů.

Požití má svá pravidla

Existuje mnoho různých způsobů, jak používat citronovou šťávu pro růst vlasů, včetně použití citrónové šťávy jako oplach či masku na vlasy a pokožku hlavy. Pamatujte, že citronová šťáva je velmi silná a vždy byste ji měli na pokožku nanášet s něčím s ředěnou. U tmavých vlasů postupujte opatrně, může je mírně zesvětlovat, což zase ocení ženy se světlými tóny.

Citronový oplach

Vlasy si umyjte běžný šamponem, jak jste zvyklá. Na oplach jednoduše smíchejte 1/4 šálku citronové šťávy s teplou vodou a  po umytí šamponem, vlasy ještě opláchněte citronovým oplachem. Nechte chvilku působit, vlasy během toho několikrát promněte a na závěr ještě opláchněte vlažnou vodou.

Citronová vlasová maska

Chcete-li vytvořit masku na vlasy, smíchejte 1 vejce se šťávou z poloviny citronu a přidejte lžičku olivového oleje. Důkladně rozmíchejte a aplikujte na mokré vlasy, vmasírujte do pokožky hlavy a naneste po celé délce vlasů. Nechte působit po dobu 20 až 30 minut, poté dobře opláchněte vlažnou vodou.

Krém na pokožku hlavy

Tento krém oceníte nejen na podporu růstu, ale také na eliminaci lupů. Smíchejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje s 1/4 šálkem citronové šťávy. Tuto směs vetřete do pokožky hlavy nejlépe na noc a nechte působit jednu až dvě hodiny, nejlépe přes noc. Poté vlasy opláchněte. Za pár dní uvidíte, jak problém s lupy začíná ustupovat.

Citron a ricinový olej

Tato silná dvojka, opět podporuje růst, zpomaluje vypadávání, redukuje lupy a další zánětlivé stavy pokožky hlavy a také posílí celou strukturu vlasu. Smíchejte v poměru 1:1 citronovou šťávu s ricinovým olejem a aplikujte na celou délku vlasů, včetně pokožky hlavy, nechte působit hodinu až dvě a poté si vlasy umyjte běžným šamponem. Podobných účinků dosáhnete i se smícháním citronové šťávy s olivovým olejem, ale ricinový má větší vliv na podporu růstu.

Citron a med

Jako jedna z nejpřirozenějších nosičů pro citrnovou šťávu je smíchání citronové šťávy s medem, tak si vytvoříte jednoduchou a velmi výživnou vlasovou masku. Tato maska dodá vašim vlasům pevnost, lesk a zmírňuje rychlé maštění vlasů.

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtocareyourself.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat