Prostreno.cz

Bylinky a koření pro krásné vlasy. Na tyhle můžete vsadit

Máte ve svých domácích zásobách rozmarýn, šalvěj, kari a skořici? Pak se o kvalitu a rychlejší růst koruny krásy obávat nemusíte. Tyto přírodní prostředky možná strčí do kapsy veškeré reklamované šampony, kondicionéry i balzámy!

Zdravé a pevné vlasy jsou snem asi každé ženy. Ale jak si je pořídit? Toť otázka! Přestože se na pultech obchodů nabízí celá řada kosmetických produktů, co si budeme namlouvat, zázraky bohužel neumí. To se ale nedá říct o těchto pomocnících z kuchyně! Která ochucovadla dokáží urychlit růst a zlepšit kvalitu hřívy? Bez zbytečných okolků nabízíme jejich seznam!

Rozmarýn jako recept na krásu

Rodové latinské jméno této bylinky se dá volně přeložit jako mořská rosa. Skrývá se za ní však mnohem víc, než jen půvabný a romantický název. Rozmarýn uklidňuje organismus při nervovém vyčerpání a únavě. Také eliminuje škodlivé toxiny, čímž podporuje tělesnou i duševní rovnováhu, léčí úzkost a zlepšuje paměť. Pokud si jeho nálevem budete pravidelně oplachovat hlavu, podpoří krevní oběh a stimuluje vlasové folikuly k růstu. Aby toho nebylo málo, rovněž reguluje tvorbu mazu a uvolňuje ucpané póry, tudíž zabraňuje nepříjemnému svědění a předchází tvorbě lupů, vyrážek i ekzémů.

Skořice zastaví vypadávání i celulitidu

Skořice je jedno z nejstarších a nejpoužívanějších koření. Myslíte si, že její typická chuť i vůně se dá využít jen do sladkého pečiva a cukrářských výrobků? Omyl. Poklad s úctyhodnou tradicí zlepšuje celkový metabolismus buněk a urychluje látkovou výměnu, čímž mírní projevy akné, strií a celulitidy. Platí však i za báječnou vlasovou výživu, neboť obsahuje mnoho cenných živin, přičemž likviduje bakterie i mikroorganismy, které stojí za nadměrným vypadáváním koruny krásy.

Smíchejte adekvátní množství skořice s kapkou olivového oleje. Směs si pak ve formě masky aplikujte ke kořínkům, nechte dvacet minut působit, poté smyjte. Pokud budete proces opakovat dvakrát týdně, brzy poznáte rozdíl!

Nepodceňujte schopnosti šalvěje

Šalvěj si dokonale rozumí s vepřovým či telecím masem. To, že do ní vložíte důvěru, se vám několikanásobně vrátí, protože podporuje trávení, uleví od bolesti v krku a posílí imunitní systém. Věděli jste, že jisté blahodárné účinky má i na vlasy? Zlepšuje jejich kondici, navrací jim ztracený lesk, zabraňuje šedinám a dodává objem. Oplachujte si hřívu šalvějovým nálevem po každém mytí, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Kari jako přítel do nepohody

Máte v nějaké ze svých kořenek ukryté i kari? No výborně, možná nemáte ani tušení, jak se vám teď hodí. Jeho unikátní složení ve spolupráci s vysokým obsahem prospěšných látek nesmírně povzbuzuje vlasovou tkáň a posiluje vlasy. Rovněž máte postaráno o prevenci proti lupům, hloubkovou výživu i hydrataci. Jakmile kari promícháte s trochou vody do konzistence pasty, aplikaci už nic nebrání. Tak ji provádějte pravidelně!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat