Prostreno.cz

Jojobový olej napraví popraskané rty

Ještě nikdy jste se s jojobovým olejem „osobně“ nesetkali? Možná je správný čas to napravit, protože tohle mazadlo dokáže hodit záchranné lano nadměrně se mastící pleti a taky ošetří popraskané rty. Zároveň funguje jako omlazovací odličovací prostředek!

Víte, co je jojobový olej vlastně zač? Získává se lisováním bílých jadérek jojoby čínské, jinak známé jako pouštní ořech. Jedná se o „úrodu“ stálezeleného keře, který dorůstá do výšky třech metrů a pěstuje se převážně v Mexiku, Arizoně, Izraeli, Austrálii, Argentině a Peru. Samotné plody zmíněné dřeviny se nápadně podobají žaludům a obsahují zhruba 60 % tekutého vosku. Jojobový olej je bez barvy i zápachu, a při správném skladování je jeho trvanlivost téměř neomezená. To je výhoda, nemyslíte? A to ještě nevíte, jak se dá využít!

První pomoc pro mastnou pleť

Mastná pleť není žádná hitparáda, co si budeme povídat. Že to znáte až moc dobře? Pak možná přemýšlíte nad tím, proč s touhle patálií máte co dočinění právě vy. Příčin nadměrně se lesknoucí pokožky může být více. Za nejčastější viníky odborníci označují nezdravý jídelníček, nutriční nedostatky nebo používání nevhodné kosmetiky. Dalšími faktory jsou prý zažívací potíže, dlouhodobý spánkový deficit, kouření či alkohol. Řešení? To představuje pravidelná aplikace jojobového oleje, který na kůži vytvoří jakousi ochrannou vrstvu redukující produkci mazu.

Ohleduplná náprava popraskaných rtů

Během sychravého podzimu má popraskané rty kdekdo. S trochou nadsázky by se dalo říct, že je to taková „sezonní civilizační choroba“. Jak dát věci zase do pořádku? Na nevzhledný a pocitově nepříjemný nešvar náramně zabírá jojobová vzpruha. Ta nejenže nabízí ochranu před vnějšími vlivy, ale také výrazně urychluje hojení. Rázem budete mít ústa zase k zulíbání!

Parádní odličovač, který vás omladí

Olej získávaný z „pouštního ořechu“ klidně zastoupí i odličovací „propriety“, jež běžně používáte. Šetrně totiž odstraní líčidla i nečistoty, aniž by ucpával póry. Navíc je hypoalergenní a jeho unikátní složení zpomaluje biologický proces stárnutí – a tím pochopitelně i tvorbu vrásek. Vyzkoušíte jeho schopnosti na vlastní kůži?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat