Prostreno.cz

Pokud se vám objevilo akné, pak se vám tělo pokouší něco říct

Objevilo se vám na kůži akné, ale věkem již nespadáte do kategorie teenagerů? Pak se vám možná vaše tělo pokouší něco říct! Věděli jste, že akné na čele je úzce spojeno s tím, co jíte? Než začnete utrácet za drahé kosmetické přípravky, změňte jídelníček!

Akné je zánětlivé onemocnění kůže. Mnoho lidí se často domnívá, že se léčí aplikací různých přípravků na kůži. To je ovšem chyba. Tímto procesem pouze urychlíte hojení již probíhajících problémů, ale samotnou podstatu vzniku akné nevyléčíte. Akné se musí v prvé řadě léčit zevnitř, jelikož prostřednictvím pupínků a ucpaných pórů nám tělo vysílá signál, že je něco špatně! Chcete-li se zbavit tohoto nepříjemného onemocnění, hledejte příčinu! Lze léčit dle toho, kde se na tváři objeví.

Akné na čele

Odborníci tvrdí, že častý výskyt pupínků na čele obvykle znamená, že jíte nezdravě. Tělo je napěchované chemikáliemi a špatně stravitelnými umělými látkami. Chybí mu vyvážená a pestrá strava bohatá na bílkoviny, vlákninu a vitaminy. Zkuste se vyhnout průmyslově zpracovaným potravinám, uzeninám, polotovarům a tučným potravinám. Sledujte pečlivě, co jíte, a možná najdete mezi vaší stravou a výskytem akné souvislosti.

Akné mezi obočím

Tato oblast na obličeji je úzce spjata s játry. Objeví-li se akné mezi obočím, vaše játra se dožadují pozornosti! Zkuste snížit příjem tuků a také alkoholu. Játra jsou zatěžována i výživovými doplňky nebo léky. Omezte tedy užívání těch, které nejsou akutně nutné.

Akné na nose

Jisté studie uvádí, že lidé trpící srdečním onemocněním jsou náchylní k výskytu akné v oblasti nosu. To platí zejména u pacientů s vysokým krevním tlakem. Pokud vám byla nějaká z chorob diagnostikována, patrně jste také dostali léky. Tato kombinace může zvyšovat výskyt akné. Dbejte tedy na zdravý životní styl zahrnující pohyb a vyvážený jídelníček. Dále nekuřte, vyhýbejte se stresu a dopřejte si dostatek spánku.

Akné po celé tváři

Kouříte a trpíte akné? Pak je možná na čase típnout vaši poslední cigaretu. Kvůli vdechování jedovatých látek se u kuřáků mohou pupínky zabydlet častěji. Nutno podotknout, že přestat kouřit znamená také snížit riziko závažných zdravotních problémů.

Akné na bradě

Výskyt nevzhledných návštěvníků v oblasti brady a po stranách obličeje bývá spojován s hormonální nerovnováhou v těle. Nerovnováha přitom může mít různé příčiny od stresu, nespavosti až po různé problémy s endokrinním nebo reprodukčním systémem.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat