Prostreno.cz

Naučte se používat růžovou vodu tak, aby vám prospívala

Růžová voda slouží jako úžasný kosmetický přípravek, který omlazuje pokožku a také jí dodává mladistvou záři. Jak by se měla používat? Tohle jsou tipy, které zintenzivňují účinky tohoto kosmetického pokladu!

Růžová voda vyniká antimikrobiálními, antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi. Jelikož obsahuje množství antioxidantů, přispívá k uzdravení a zklidnění pokožky, a to přirozeným způsobem. Další výhodou růžové vody je její schopnost udržovat rovnováhu pH pleti. V překladu to znamená, že zabraňuje stárnutí a působí proti rozšířeným pórům. Chcete-li i vy získat všechny tyto benefity, musíte se naučit, jak růžovou vodu používat.

Vyčistěte tvář a hydratujte

Růžová voda by se měla nanášet na očištěnou tvář. Pak funguje doslova neuvěřitelně! Její účinky se však násobí, pokud ji smícháte s růžovým esenciálním olejem a glycerinem. (Glycerin udržuje pokožku hydratovanou, aniž by byla příliš mastná.) Tak vytvoříte vysoce účinný čisticí prostředek.

Vezměte misku střední velikosti, do ní přidejte čajovou lžičku glycerinu, 1 šálek růžové vody a 10 kapek růžového esenciálního oleje. Dobře promíchejte a směs uchovávejte v kosmetické lahvičce.

Tónujte, co hrdlo ráčí

Používání tonik s obsahem drsných chemikálií a alkoholu není dobrý nápad, zvlášť když máte po ruce růžovou vodu, která uklidňuje pokožku, ale také odstraňuje infekční bakterie a snižuje zánět. Použijte lahvičku s rozprašovačem a naplňte ji růžovou vodou. Uchovávejte v chladničce. Kdykoli se naskytne příležitost, vychlazený zázrak aplikujte na potřebná místa.

Zůstaňte bez pupínků

Růžová voda má antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti, které působí skvěle coby prevence a léčba akné. Také urychluje proces hojení a snižuje výskyt jizev. Jak postupovat v tomto případě? Smíchejte jednu část růžové vody a dvě části prášku ze santalového dřeva. (Ujistěte se, že se prášek úplně rozpustil.) Zamíchejte, opatrně naneste na obličej a nechte zaschnout. Na závěr opláchněte. Vyrážky, akné a jiné kožní erupce nemají šanci!

Kombinujte s citronovou šťávou

Pokud hledáte přírodní léčbu akné, ale výše zmíněný santalový prášek není k mání, zkuste směs růžové vody a citronové šťávy. Citronová šťáva snižuje zánět, zatímco růžová voda působí jako přísada k léčbě akné. Jedno s druhým smíchejte v poměru 1 : 1, použijte na obličej a nechte 10 minut působit. Poté opláchněte.

Dopřávejte pleti zklidnění

Už jste použili růžovou vodu k uklidňujícímu obličejovému relaxu? Ten se připravujte smícháním medu, okurkové šťávy a růžové vody. Přírodní med má protiplísňové a antibakteriální vlastnosti, zatímco okurka působí protizánětlivě. Směs tak upokojuje podrážděnou pokožku a také odstraňuje bakteriální infekci, která může způsobit akné a jiné kožní problémy. Naneste, nechte 15 minut působit a smyjte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat