Prostreno.cz

Proč je při hubnutí dobré zařadit do jídelníčku spirulinu

Chcete do Vánoc shodit nějaká ta kila? Kromě pravidelného pohybu a zdravé stravy vám může pomoci i sladkovodní řasa, která snižuje chuť k jídlu, urychlí trávení a přispěje k odbourání tukových zásob. A co víc, funguje také jako báječný multivitamin!

Spirulina (Arthrospira platensis) je tmavozelená vodní mikrořasa. Co je na ní tak zajímavého? Pro svou nutriční charakteristiku je jedním z nejbohatších mikroorganismů na zemi – tedy alespoň podle odborníků. Účinky tohoto přírodního zázraku znaly již staré národy Inků, Aztéků i Asiatů. Nechcete je poznat také? Pokud právě hubnete, je pro vás spirulina ten správný doplněk stravy. A to hned z několika důvodů!

Unikátní kombinace živin. A bez zbytečných kalorií

Již mnoho a mnoho studií poukázalo na to, že „zelený doping“ obsahuje nejen minimum kalorií, ale i vyváženou kombinaci živin, jež organismus k zachování svých funkcí nutně potřebuje. K čemu je to dobré? Snadná odpověď. Nedostatek některých nutrietů často způsobuje „vlčí hlad“, což si pochopitelně se štíhlými křivkami moc nerozumí. Jinými slovy, pokud tělo při dietě nijak nestrádá, nemá ani tendenci najíždět na „úsporný režim“, při němž se značně zpomaluje metabolismus. Užívejte tedy řasu pravidelně, nebudete provádět noční nálety na ledničku!

Zásobárna bílkovin. To ocení hlavně svaly

Spirulina kromě mnoha vitaminů, minerálů a dalších cenných látek překypuje bílkovinami, kterých má v sobě přibližně 60 %. I tohle ve fitness režimu může hrát zásadní roli! Proteiny totiž v důsledku snížení energetického příjmu slouží jako náhradní zdroj energie. Rovněž se podílí na budování svalů a zároveň ovlivňují produkci hormonů.

Trávení, co šlape za všech okolností

Dalším důvodem, proč má spirulina vliv na ztrátu hmotnosti, je ten, že stimuluje pohyby střev a prospívá trávení. Když s její pomocí celý systém funguje správně, organismus může klidně a nerušeně eliminovat přebytečný materiál, který přispívá k nežádoucímu přibývání na váze. Vědci jsou také toho názoru, že superpotravina, o které je řeč, pomáhá odbourávat tukové zásoby i škodlivý cholesterol a zároveň redukuje krevní tlak.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat