Prostreno.cz

Tipy, jak zůstat v kondici a užít si podzim ve zdraví

Změna je součástí vašeho života. Příroda nám to připomíná neustále, a to prolínajícím se ročním obdobím. Důležité je změnu pozitivně přijmout, jen tak na vás nebude mít negativní dopad. Jezte sezonní potraviny, posilujte svoji imunitu a užijte si svůj báječný podzim!

Dny se krátí, rána začínají být chladná a pomalu přichází čas vytáhnout zimní kabáty. Pokud patříte mezi ty, které příchod chladné části roku uvádí skoro do deprese, máme pro vás pár tipů. Mezi ně nepatří jen naordinování vitaminů, ale i pár rad, jak si tuto část roku užít s úsměvem na tváři.

Kupujte sezonní potraviny

S příchodem nového ročního období je také čas obměnit jídelníček. Vychutnejte si báječné plodiny a potraviny, ze kterých na vás dýchne hřejivý podzim. Kupujte čerstvé dýně, vařte si polévky, ochutnejte sladké brambory, čerstvě utržená jablka a hrušky nebo fíky. Zahřejte se křupavým jablečným koláčem či pohlaďte své chuťové pohárky karamelizovanou hruškou!

Vnímejte barvy

Podzim je období teplých, zemitých barev. Obklopte se sytými odstíny žluté, oranžové a zelené. Vyzdobte si domácnost podzimními dekoracemi. Například dýně mají krásnou oranžovou barvu, která rozzáří vaši kuchyň coby dekorace. Následně z ní vykouzlíte i lahodnou polévku. Barvy vnímejte i na talíři. Čím pestřejší váš talíř bude, tím více vaše zažívání zajásá.

Podpořte svůj imunitní systém

S příchodem sychravých dnů hrozí nákaza různými bacily. Zapracovat byste tedy měli na posílení svojí imunity. Určitě se nechcete dívat na padající listí z postele. Pijte dostatek vody a bylinkových čajů dochucených medem. Jezte čerstvé ovoce. Při vaření používejte skořici, závor, chilli a česnek. Jsou plné vitaminů a zahřejí organismus.

Zůstaňte v kondici

Možná si říkáte, že plavková sezona je za vámi a vy si můžete dát pauzu od cvičení. To by ale byla chyba! V létě trávíme většinu času venku a máme spoustu přirozeného pohybu, jenže s ubývajícím sluníčkem se naše aktivity přesouvají do vnitřních prostor a ven se nám moc nechce. Naše tělo ale pohyb potřebuje. Zajděte si například na jógu, do bazénu nebo si najděte nějaké skupinové cvičení v tělocvičně.

Žijte podzimem!

Využijte podzim pro odpočinek! Kratší dny a delší noci jsou ideálním časem, abyste si udělali čas sami na sebe. Relaxujte v pohodlí domova, uvařte si čaj, dejte si sklenku červeného vína, pusťte oblíbený film nebo si konečně vyrobte plánované fotoalbum z letních výletů.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat