Prostreno.cz

Wellness procedury, které vám udělají dobře. A nejen na podzim

Máte všeho doslova po krk? V tom případě si dopřejte pobyt v páře, tepidariu nebo perličkové koupeli. Nejenže tak pořádně ulevíte svým pocuchaným nervům, ale uděláte i něco pro své zdraví a krásu!

Jste takhle na podzim unavení a psychicky „vyšťavení“? Tak jasně, v práci se po vás vozí šéf, doma to nějak nefunguje a ke všemu všude řádí bacily. Jako by toho už tak nebylo málo, dny se zkracují rychlostí blesku a venku je sychravo, což náladě samozřejmě moc nepřidá. Víte, co by vám prospělo? Hoďte všechno za hlavu a nechte se rozmazlit ve wellness stylu! Která procedura je pro vás ta pravá?

Tepidarium jako antidepresivní relax

Slyšíte tento pojem úplně poprvé? Nemusíte mít obavy, s lapidáriem to nemá vůbec nic společného. Tahle odpočinková kúra navozuje mnohem hezčí pocity! Jedná se vlastně o relaxační místnost, ve které je teplota mezi 35–40 stupni. Příjemné klima sálá z podlah, stěn i kamenných lehacích prostor, přičemž pohodovou atmosféru podkreslují tlumená světla s tichou hudbou. Už po několika minutách se tak efektivně zbavíte stresu, podpoříte zdraví dýchacích cest a celkově se hodíte do klidu.

Pára. Ta vás vážně zahřeje

Hodláte se pořádně vypotit a vyplavit tak škodlivé látky ze své pokožky i celého těla? Pak si pobuďte v páře, která je k tomu jako stvořená. Vlhkost vzduchu je téměř stoprocentní, což může některé jedince bezprostředně po vstupu poněkud překvapit. Takové prostředí má však svá nesporná pozitiva zahrnující posílení imunity, otevření pórů a uvolnění napjatých svalů. Ovšem pozor, působí i proti akné!

Perličková koupel, něco pro vodomily

Perličková koupel využívá speciálního zařízení, které vytváří ve vodě bublinky vzduchu s masážním efektem – to je zřejmě jasné všem. Není to ale klasická „vířivka“, protože tato mokrá procedura oproti ní spíše povrchově dráždí pokožku a uklidňuje mysl, proto je doporučována při poruchách spánku a chronických bolestech hlavy. Výhod je tu ale víc. Lázeň rovněž podpoří krevní oběh i metabolismus, zatímco pěkně potrápí celulitidu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat