Prostreno.cz

Co s vaším zdravím dokáže včelí propolis

Jeden jediný lék na žaludeční vředy, pocit vyčerpání i vysoký krevní tlak? Ano, to přesně je propolis, který navíc poskytuje prevenci před rakovinou a prospívá mozkovým funkcím. Už jste ho ochutnali?

Když se řekne včelí úl, každého automaticky jako první napadne med. Jenže co takový propolis? I on nabízí celou řadu famózních benefitů! Tato unikátní pryskyřičná látka má vynikající dezinfekční, hojivé a protizánětlivé účinky. Obsahuje také více než 300 aktivních biologických sloučenin, proto se tak báječně hodí k léčení celé řady neduhů. Kterých například?

Snížené riziko rakoviny

Již mnoho a mnoho vědeckých studií s průkaznými daty poukázalo na to, že „včelí lepidlo“ má díky svému naprosto unikátnímu složení schopnost předcházet tvorbě rakovinových buněk. Je tedy adekvátní součástí alternativní medicíny, která se v posledních letech pomalu a jistě dostává opět do popředí.

Spása od žaludečních vředů? No jistě

Mít žaludeční vředy není žádné terno. Odborníci jsou si jistí, že za jejich vznikem stojí mnoho příčin, včetně dlouhodobého stresu, kouření nebo genetických dispozic. Na vině ovšem bývají i špatné stravovací návyky. Mezi hlavní příznaky tohoto nešvaru patří tupá bolest v oblasti podbřišku, pálení jícnu, náhlá ztráta chuti k jídlu a časté nevolnosti. Víte o tom svoje? Pak každý den užívejte propolis rozmíchaný v teplém mléce. Tahle léčba zabere!

Lepší výkonnost. Mentální i fyzická

Cítíte se takhle na podzim totálně bez energie, čímž trpí i vaše pracovní kreativita? Na oba tyto problémy existuje jedno zaručené řešení. Dejte si propolis! Je prokázáno, že snižuje duševní i fyzickou únavu a pozitivně ovlivňuje kognitivní funkce. Tajemství takového „daru“ spočívá v přítomnosti fenetylesteru kyseliny kávové, což je sloučenina se silnými antioxidačními vlastnostmi.

Regulace krevního tlaku

Zvýšený krevní tlak není radno podceňovat, protože tato již téměř civilizační choroba má přímý vztah k rozvoji mrtvice i ischemické choroby srdeční. Prostě, žádná sranda! Existuje nějaká léčba? Naštěstí ano. Lékaři jako efektivní prostředek vnímají propolisovou tinkturu, jelikož prý povzbuzuje tělo, aby lépe využívalo oxid dusnatý. Tento typ plynu pomáhá rozšiřovat krevní cévy, čímž přispívá ke snižování krevního tlaku.





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat