Prostreno.cz

Při potížích s akné pomůže brokolice

Akné, jinak zvané též trudovitost, postihuje stále více dospělých jedinců. Ani vás neminulo? Zaměřte svou pozornost k makrele, lososu nebo sardinkám. I zvýšení příjmu obyčejné mrkve se však nemine účinkem!

Akné vlastně není nic jiného, než ucpané vývody mazových žláz, které jsou živnou půdou pro vznik černých teček, uhříků a červených pupínků. Pokud s ním máte co dočinění i vy, pak byste možná měli zvážit malé změny v jídelníčku. Věděli jste, že jisté potraviny pomáhají proti nenáviděným vřídkům bojovat? Podle expertů jsou to právě tyhle!

Ryby. Ty si neodpírejte

Tučné ryby, jako jsou například sardinky, makrela nebo losos nabízí vysoký podíl protizánětlivých omega-3 mastných kyselin. A to jsou ti správní protivníci „rudého zla“! Ovšem pozor, zmíněné kyseliny jsou prospěšné na více frontách. Studie zveřejněná v odborném magazínu American Journal of Clinical Nutrition sděluje, že také přispívají k regulaci škodlivého cholesterolu, podporují hubnutí a zároveň zlepšují paměť.

Brokolice. Křupavé řešení problému

Chcete-li tvorbě pupínků zatnout tipec, neměl by ve vaší stravě chybět ani tenhle „zelenáč“. V čem tkví jeho tajemství? Brokolice je bohatá na vitaminy E, B1, B2, B3 a B6, C a K. Dlužno dodat, že takového „céčka“ obsahuje dokonce celou doporučenou denní dávku. Dále z ní plnými doušky načerpáte vlákninu, kyselinu listovou, betakaroten, draslík, vápník, fosfor a síru. Široká škála cenných látek eliminuje škodlivé volné radikály, jež jsou nechvalné známé tím, že poškozují kožní buňky a nahrávají mnoha potížím, a nejen kosmetickým.

Nikdy nepodceňujte mrkev

Možná vás překvapí, že se se špatnou kvalitou pleti dokáže „porvat“ i mnohdy opomíjená mrkev. Na základě mnoha výzkumů totiž bylo zjištěno, že karotka vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti srovnatelné s běžně užívanými léky. Jste překvapení? Její konzumace se proto vřele doporučuje při akné, zánětech i otocích, naprosto ideální je pak pro pacienty s artritidou nebo revmatismem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat