Prostreno.cz

Správné složené jídelníčku po cvičení

Pustili jste se do cvičení a plánujete ještě před Vánocemi shodit pár kilo? Skvělé, ale dbát byste měli i na správné složení svého jídelníčku. Co si dát k jídlu po večerním cvičení? Máme pro vás pár tipů, zkuste například avokádový sendvič.

To, co jíme po cvičení, má velký vliv na jeho efektivitu. Špatně zvolené jídlo může zhatit vaše plány po štíhlé postavě nebo získání svalů. A tak vaše úsilí přijde nevědomky vniveč jen kvůli nevhodným potravinám. Po sportovní aktivitě je proto třeba poskytnout tělu hlavně tekutiny, bílkoviny k rychlé regeneraci a nezbytné sacharidy, které doplní glykogenové zásoby. Na čem si tedy můžete bez výčitek pochutnat? Níže přinášíme pár tipů na jednoduchá jídla.

Sendvič s avokádem, vejcem a šunkou

Připravte si lahodný sendvič, který obsahuje množství bílkovin a aminokyselin, které jsou potřebné pro obnovu a růst svalové hmoty. Avokádo obsahuje také velké množství antioxidantů a zdravého tuku, což je pro hubnutí ideální kombinace. Pro přípravu použijte celozrnný chléb. Naplňte ho dle své fantazie, přidejte vařené vejce, avokádo, vysokoprocentní šunku, a to vše proložte ledovým salátem a rajčaty.

Řecký jogurt

Výborný pomocník při cestě za štíhlou postavou? Mějte po ruce kvalitní řecký jogurt. Je to rychlá svačina, která obsahuje důležité živiny, bílkoviny a bakterie, jež pomáhají při obnově svalů, hydrataci těla a správném fungování metabolismu. Do jogurtu si přidejte například trochu medu, lněná semínka nebo mandle. Řeckou dobrotu můžete obohatit také nahradit tvarohem.

Banánové smoothie s arašídovým máslem

Pokud nemáte po cvičení chuť na pevnou stravu, vyzkoušejte smoothie. Rychle vám dodá energii a potřebné živiny. Vyzkoušejte například tuto kombinaci: mandlové mléko, špetka skořice, arašídové máslo a banán.

Bílkoviny v podobě masa

Dopřejte si třeba zeleninový salát a přidejte do něj kousky masa – kuřecího či krůtího, vhodný je i losos. Ovšem pozor, nepoužívejte žádný hotový dresink, který je plný zbytečných kalorií. Radši si připravte vlastní (z olivového oleje). Hotový salát můžete doplnit celozrnným pečivem. Pokud je vaším cílem úbytek váhy, měli byste tělu po aerobní aktivitě dát čas na zklidnění. První jídlo si dopřejte zhruba hodinu po tréninku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat