Prostreno.cz

Na šediny vyzrajete čajem a kávou

Nechcete zase vyrazit do zkrášlovacího salonu, kde vám šediny za pár stovek přebarví? Vyzkoušet můžete i přírodní prostředky, jejichž účinnost je zaručená. Navíc existuje vysoká šance, že je máte po ruce, respektive v kuchyni!

Určitě se všichni shodneme na tom, že šediny neudělají radost vůbec nikomu. Zvlášť v případě, že se objevují na tmavších odstínech koruny krásy, čímž jsou viditelné ještě o něco víc. Co za ně může? Odborníci se netají tím, že za jejich hlavní strůjce považují věk, stres či sníženou produkci melaninu, což je látka tvořená pigmentovými buňkami. Vážně si s touto nechtěnou „ozdobou“ poradí jen kadeřnice, nebo kupovaná barva z drogerie? Kdepak! Parádní kamuflážní prostředky skrývá i vaše kuchyň!

Káva není dobrá jenom na únavu

Neumíte si den bez černého zlata představit? Teď budete mít kofeinový nakopávač možná ještě raději. Tento nápoj vás totiž zbaví šedin a zajistí čokoládovou barvu hřívy, přičemž díky antioxidantům a dalším obsaženým složkám urychlí růst a ještě podpoří celkovou kvalitu kštice. Jak postupovat? Připravte si dva šálky silné organické kávy – to je taková, která se pěstuje bez použití chemických hnojiv a pesticidů. Po zchladnutí tekutinu důkladně promíchejte s běžným kondicionérem, poté směs naneste na umyté vlasy. Za dvacet minut vymyjte pozůstatky vlažnou vodou a v případě potřeby proces opakujte.

I čaj má své nesporné přednosti

Dalším řešením, které šedinám zatne tipec, může být i čaj. Pro brunetky se nejlépe hodí ten černý, blondýnky by měly sáhnout po heřmánkovém, zatímco zrzkám „sedne“ rooibos. Jednou týdně pak vylouhujte tři až pět šálků vašeho „favorita“, a stejně jako v předchozím případě, kapalinu seznamte s vaším oblíbeným kondicionérem. Čím déle necháte zlepšováku volné pole působení, tím lepší budou i výsledky, samozřejmě.

Bylinky? Ty se nehodí jen při vaření

Jste-li příznivcem léčivých rostlin, měli byste vědět, že i tyto poklady mohou vylepšit tón vašich vlasů. Pro hnědovlasé se přímo nabízí rozmarýn, šalvěj, kopřiva, hřebíček nebo skořice. Plavovlasým se báječně osvědčí, tedy kromě zmíněného heřmánku, i měsíček se šafránem. Pro majitele „ohnivé hřívy“ je pak sázkou na jistotu ibišek a jetel, uplatnit se ale dokážou i šípky. Půl šálku zvolené bylinky následně povařte ve vodě půl hodiny na mírném ohni, a po zchlazení promíchejte s libovolným nosným olejem (kokosovým, ricinovým, mandlovým, olivovým). Takto připravenou domácí „barvu“ ponechte na hlavě zhruba dvě hodiny, poté opláchněte.





Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat