Prostreno.cz

Do Vánoc o pár kilo lehčí

Chtělo by to „jít trochu do sebe“ a konečně zatočit s těmi kily navíc? Žádný problém. Jezte malé porce několikrát denně, pijte dostatek vody a v žádném případě nevynechávejte snídani. Výsledky se dostaví co nevidět!

Že hubnutí je téměř nadlidský úkol? Ne, když víte, jak na to. Občas totiž i malé změny ve vašich běžných návycích dokáží velké věci. Co tedy můžete udělat pro to, abyste dosáhli svých vysněných křivek? Odborníci radí jít na to od lesa.

Nevynechávejte snídani. Nikdy

Nemáte po ránu času nazbyt, proto nejdůležitější jídlo dne prostě vypustíte? Děláte chybu takřka kardinální. Vědecké výzkumy totiž potvrzují, že zdravá snídaně je při redukci váhy zásadní a značně ovlivňuje její úspěšný průběh. Proč to?

Doplníte tak zásoby glukózy a načerpáte energii, která nastartuje metabolismus po celonočním odpočinku. To ovšem není jediný důvod, proč si ihned po probuzení dopřát něco dobrého. Pokud si naservírujete vyvážený pokrm nabitý vlákninou, krásně tak předejdete přejídání. Tedy alespoň podle výživových poradců!

Jezte častěji a menší porce

Dát si kromě hlavních jídel nepatrnou svačinku každé tři hodiny? To je to, oč tu běží. Poznatky americké studie publikované v magazínu New England Journal of Medicine sdělují, že jedinci, kteří si servírují malé porce vícekrát za den, mají o 17 % nižší hladinu stresového hormonu kortizolu, přičemž rychleji a snadněji ztrácejí břišní tuk. Ptáte se, co má právě kortizol společného s menší velikostí kalhot? Dá se říct, že úplně všechno, neboť právě on „nařizuje“ tělu, aby ukládalo tukové zásoby. Čím menší je tedy jeho úroveň, tím lepší máte dietní podmínky.

Pijte vodu, co hrdlo ráčí

Američtí odborníci se na základě své nejnovější studie domnívají, že s pomocí čisté vody lze spálit přibližně 500 kalorií týdně. Pochopitelně to není o tom, že když vsadíte na dostatečný příjem tekutin, můžete s klidem polehávat na gauči a čekat na zázrak, to je samozřejmě hloupost. Kromě vypitých dvou litrů denně je třeba také dodržovat zásady zdravého stravování a nevyhýbat se fyzické aktivitě. Pokud si to vezmete k srdci, může vám čirý elixír, co teče z kohoutku, urychlit metabolismus, zvýšit energetickou hladinu a ještě přispět k dobré náladě.

Zdroj: www.fitnessmag.com, www.verywellhealth.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat