Prostreno.cz

Jak konečně vyzrát nad akné. Řešením je koriandr nebo česnek

Ne, opravdu nechcete vyrazit do společnosti s pupínky na tváři, které vás vrací zpátky do těžkých časů dospívání. Tak co s nimi? Žádná věda! Omrkněte kuchyňské zásoby, protože se v nich mohou ukrývat spojenci, co vás ve štychu nenechají!

Vánoce se blíží mílovými kroky a s nimi i různé firemní večírky, oslavy a rodinné návštěvy. Je jasné, že na všech akcích chcete zazářit a udělat patřičný dojem. Jenže copak to jde, když máte uprostřed čela pupínek velikosti pětikoruny?! A co hůř, další se rýsuje na bradě, tváři a ještě u nosu. Hlavně klid, protože i akné, které už dávno nepostihuje jen omladinu v pubertě, můžete rychle zpacifikovat. Ty nejúčinnější zbraně máte v kuchyni!

Česnek jako spása z kosmetické katastrofy

V antice byl česnek používán jako prostředek na potenci, v zemích Orientu platil za oblíbené afrodisiakum, ve středověku byl zase spojencem proti čarodějnicím a upírům. Dnes se samozřejmě nejčastěji využívá jako koření, bez kterého se žádná hospodyňka neobejde. Znamená to ale, že u sporáku jeho schopnosti končí? Ale kdeže! Antivirové, antiseptické a antioxidační působení tohoto ochucovadla zabraňuje tvorbě nenáviděných uhříků. Potírejte si česnekem postižená místa, a pro maximální efekt si ještě smlsněte na jednom stroužku denně. Možná budete mile překvapení, co to udělá!

Koriandr není jen přísadou do polévky

Bylinka lehce podobná anýzu je neodmyslitelnou součástí asijské kuchyně. Nedají na ni však dopustit ani lidoví léčitelé, kteří přísahají, že je efektivním řešením zažívacích potíží, tlumí kašel a celkově posiluje organismus. Co má tento poklad společného s akné? Jeho složení, v němž není nouze o kyselinu listovou, antioxidanty, vitamin C i beta-karoten, pleť nejen omlazuje, vyživuje a vyhlazuje, ale zbavuje i různých patálií, včetně akné a černých teček. Pravidelná aplikace směsi mletého koriandru a citronové šťávy dokáže vážně divy…

Ani papája vás ve štychu nenechá

Další alternativou, na níž můžete bez obav vsadit, je papája. Konkrétně dužina je totiž také osvědčeným prostředkem, před kterým berou pupínky pomyslné nohy na ramena. Jak to? Vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti, což je ten nejlepší protiútok. O zbytek se pak postarají obsažené enzymy, konkrétně pak papain a chymopapain. Na závěr je třeba dodat, že ideální doba působení po nanesení na problémové oblasti je zhruba čtvrt hodiny. Poté je čas na oplach!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat