Prostreno.cz

Přínosné účinky domácí cibulové šťávy

Použití cibulové šťávy pro růst vlasů se stalo populárním trendem pro ty, kteří hledají lék na nevysvětlitelnou ztrátu svých pramenů. Když už tuhle medicínu máte po ruce, nechte si trochu stranou. Kromě podpory růstu vlasů se dočkáte i ochrany před infekcí nebo eliminace lupů!

Jedna z nejvíce dostupných druhů zeleniny na světě? Jasně, že cibule, která obsahuje bohaté množství vitaminu C, různých vitaminů typu B, síru, vápník, železo, draslík, mangan, fosfor a hořčík, stejně jako antioxidanty, fenolické sloučeniny či antokyany. Tento hustý nutriční profil může mít řadu pozitivních účinků na tělo, včetně růstu vlasů. Nejlepším přínosem používání cibulové šťávy je její schopnost hydratovat pokožku. Zároveň zlepšuje zdraví folikulů, zabraňuje infekci, zmírňuje záněty, posiluje vlasy a stimuluje krevní oběh. Pojďme se na to podívat blíž.

Podpora krevního oběhu

Účinné látky v cibuli jsou známé tím, že zvyšují krevní oběh pod kůží, což přivádí důležité živiny a kyslík do vlasových folikulů. V konečném důsledku dochází ke stimulaci růstu vlasů a urychlení hojení pokožky.

Snížení zánětu

Antioxidanty v cibulové šťávě jsou ideální pro uklidnění zánětů na pokožce hlavy, které mohou vést k suché kůži nebo poškození funkce vlasových folikulů. Tím, že se tohoto zánětu zbavíte, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Odstraníte lupy a snížíte šanci na infekci z otevřených ran.

Konec šedivým vlasům

Cibule obsahují antioxidační enzym nazývaný kataláza, jehož nedostatek může vést k předčasnému šedivění vlasů. Bez něj se také kštice stává slabší. Pravidelné používání cibulové šťávy tomu zabrání.

Ochrana před infekcí

Různé houbové, bakteriální nebo virové infekce mohou ovlivnit pokožku hlavy, vést ke ztrátě vlasů a také bránit jejich dalšímu růstu. Naštěstí má cibulová šťáva řadu antibakteriálních a protiplísňových vlastností, které poskytují ochranu před patogeny, jež mohou snížit funkci vlasových folikulů.

Hydratace pokožky hlavy

„Nektar“ z cibule také vyniká povzbuzujícími a zvlhčujícími účinky vůči pokožce hlavy. Zároveň tento přírodní zázrak, bohatý na živiny a minerály, vyživuje vlasové kořínky. Stačí jej vmasírovat do skalpu. A jak cibulovou šťávu získáte?

Umyjte a oloupejte dvě velké žluté cibule, nakrájejte je na čtvrtiny nebo menší kusy a vložte do mixéru. „Kaši“ přeceďte přes síto nebo plátno. (Stiskněte cibulovou buničinu, abyste šťávy získali co nejvíce.)





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat