Prostreno.cz

Neduhy, se kterými si umí poradit obyčejný hruškový džus

Ovocná šťáva, která tělu poskytuje nutriční podporu a je překvapivě nabitá živinami a účinnými látkami, jež mohou mít významný vliv na zdraví? To je hruškový džus. Kdy a proč pomáhá nejen při zácpě?

Hruškový džus se vyrábí odšťavňováním plodů hrušky, jež je plná vitaminů a minerálů, například „céčka“, draslíku, mědi, vitaminu K, anthokyaninů, flavonolů, fosforu, hořčíku, vápníku či železa. Ač se to někomu může zdát divné, hrušková šťáva působí jako lék. S jakými problémy pomůže?

Zdraví srdce

Významné hladiny draslíku zvěstují, že tato ovocná šťáva chrání zdraví srdce snížením krevního tlaku. Hypertenze postihuje desítky milionů lidí po celém světě, ale vazodilatační kvalita draslíku uvolňuje napětí na cévách, což snižuje riziko kardiovaskulárních problémů.

Podpora krevního oběhu

Nedostatek železa v těle způsobuje slabost, kognitivní pomalost, únavu a žaludeční potíže. Těmto příznakům anémie se lze vyhnout právě díky konzumaci hruškového džusu, a to proto, že má měřitelnou hladinu železa, která pomáhá zvyšovat produkci červených krvinek.

Prevence proti osteoporóze

Hrušková šťáva obsahuje řadu různých minerálů včetně vápníku, fosforu, hořčíku a železa, jež hrají roli při zvyšování kostní minerální hustoty v těle. Pravidelná konzumace této dobroty působí proti nástupu osteoporózy. To jste tušili?

Regulace nervového systému

Měď je minerál, který je odborníky na výživu často přehlížen, což je věčná škoda, neboť se úzce spojuje s funkcí nervového systému. V překladu to znamená, že stálý „proud“ mědi pomůže komunikační síti v organismu pracovat efektivněji. Nervy budou jako v bavlnce!

Snížení zánětu

V poměrně velkém množství pomáhá hrušková šťáva snížit zánět tkání, kloubů a svalů. Tento nápoj hojně využívají například sportovci, neboť jim pomáhá při regeneraci svalů.

Posílení imunity

Hrušková šťáva je schopna podporovat imunitní systém tím, že snižuje stres a záněty v celém těle a pomáhá předcházet chronickým onemocněním.

Podpora přísunu živin

Ještě hledáte další důkazy, které by vás přesvědčily ke konzumaci „tekuté hrušky“? Pátrat nemusíte. Tento ovocný džus je známý tím, že čistí tlusté střevo, současně zlepšuje rovnováhu bakterií ve střevě a eliminuje příznaky zácpy, překyselení žaludku, nadýmání nebo průjmu. Tak na co ještě čekáte? Zařaďte hruškovou šťávu do svého denního režimu!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat