Prostreno.cz

Všestranná kosmetika za pár korun? Levandulový olej

Ničí vás tvorba nežádoucích lupů nebo rudých pupínků? Pak to chce levandulovou první pomoc! Tahle příjemně vonící domácí péče rovněž zbaví pokožku škodlivých toxinů, zatímco normalizuje její pH.

Levandule, potažmo esenciální olej z ní tvořený, je neuvěřitelně všestranný. Dnes vám ho ovšem nebudeme doporučovat jako spolehlivý prostředek proti nespavosti, účinnou dezinfekci povrchových ran nebo „prášek“ na bolest hlavy. Zaměříme se výhradně na jeho kosmetické použití! Tenhle pomocník vám totiž přijde k duhu v mnoha nepříznivých situacích. Jakých?

Akné? S tím se definitivně rozlučte

Připravují vás červené pupínky doslova o nervy? Vytaste na ně silný kalibr v podobě esenciální levandule. Nutno podotknout, že nejprve je třeba smíchat tento zlepšovák s dalším nosným olejem, kupříkladu olivovým, ricinovým či kokosovým. Získaná směs pomáhá vyrovnávat produkci kožního mazu a prokazatelně zabraňuje tvorbě akné, zatímco poskytuje hojivý dotek při svědění pokožky zapříčiněné ekzémy.

Parádní detoxikace od hlavy až k patě

Toxiny? Vzhledem k tomu, že se vyskytují ve vzduchu, potravinách, úklidových prostředcích i zkrášlujících produktech, nelze se jim vyhnout. Bohužel! Všudypřítomné škodliviny kromě toho, že škodí zdraví, značně urychlují proces stárnutí i tvorbu vrásek. Dle názoru dermatologů rovněž vysušují kůži a způsobují různé kožní neduhy. Existuje nějaká první pomoc? No jistě! Představuje ji „tekutá levandule“, která díky svým vzácným složkám s antioxidačními schopnostmi bojuje proti negativním účinkům znečišťujících látek, přičemž normalizuje i pH pleti. Přidávejte si pár kapek do horké lázně pravidelně, nemine se to účinkem.

Vlasy jako z reklamy. Pořiďte si je na počkání

Nejste s kvalitou své hřívy tak docela spokojení? To se rychle změní, pokud při každém mytí kápnete do vámi používaného šamponu i trochu zmíněného esenciálního oleje. Voňavá tajná přísada efektivně reguluje tvorbu lupů, zatímco zabraňuje vypadávání a urychluje růst vlasů. Ovšem nelze jí odepřít ani to, že báječně hydratuje a zaceluje rozdvojené konce. Přesvědčíte se sami?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat