Prostreno.cz

Ruce bez polámaných nehtů a bílých flíčků

Ruce jsou naší vizitkou. I když dáváme přednost přirozenému vzhledu a vyhýbáme se lakům a gelovým nehtům, i tak mohou naše ruce a nehty vypadat skvěle. Vždyť i v přirozenosti je krása. Máme pro vás hned několik tipů, jak můžete posilnit své nehty, a proč se na nich objevují záhadné bílé flíčky. I s tím lze něco dělat.

Ať už sázíte na výživné krémy a vyživující laky, možná byste se měli zamyslet nad tím, co jíte. Naše nehty potřebují čerpat hlavně živiny pramenící z našeho těla. Takže na prvním místě zkuste změnit stravu.

Chybějící minerály

Lámavost nehtů má na svědomí hned několik vitaminů a minerálů, konkrétně to jsou vitaminy B a C a z minerálů zinek a křemík. Zaměřte se na stravu bohatou na tyto prvky. Zařaďte do svého jídelníčku ořechy, ryby a slunečnicová semínka. Přidejte také dostatek ovoce pro doplnění vitaminu C. Pokud šidíte jídlo, vždycky se to projeví na nehtech, kůži i vlasech. A to přece nechcete.

Nevhodný pilník

Pokud jste si jistá svým jídelníčkem, na vině může být také váš pilník. Nevhodně zvolený pilník způsobuje třepení nehtů a tím i jeho lámavost. Pozor byste si měla dát na tvrdé kovové pilníky, a dokonce i ty skleněné. Na zkracování a tvarování nehtů manikérky doporučují používat měkké pilníky, nejlépe papírový či pěnový.

Nezapomínejte na podkladový lak

Nehty vám také zpevní speciální podkladové laky, které napomáhají vyživování nehtu. Uvědomte si, že většina „dekorativních“ svrchních laků tuto výživu neobsahují, tudíž nejenže okrádáte své nehty, ale také se vám mohou z laku do těla absorbovat látky, o které rozhodně nestojíte. Rozhodně se vyplatí investovat do kvalitního podkladového laku, či jen výživy, pokud preferujete přirozený vzhled.

Co znamenají bílé flíčky?

Pokud se vám objevují na nehtech bílé flíčky, opět to značí nepříliš pestrý jídelníček. Bílé flíčky hlásí nedostatek vitaminů A, B, C, kyseliny listové, vápníku, hořčíku a zinku. Nejlepší je opět hledat tyto živiny ve stravě, pokud byste sáhla po doplňcích, mohla byste naopak mít těchto živin nadbytek a to podle odborníků nehtům také neprospívá.

Namodralé nehty

Ženy také často trápí namodralé nehty, místo zdravých růžových. Tento jev značí nedostatek železa a na to my ženy trpíme velmi často.

Co platí na záděry?

Záděry nás velmi často donutí sáhnout po nůžtičkách a jejich ustřihnutí. Ale pozor, tohle není zrovna dobré řešení. Ustřihnout záděru byste měli opravdu jen v krajním případě. Lepší je záděry zamáčknout či jemně odpilovat měkkým pilníkem. Předcházet jim můžete olejovými zábaly. Uvědomte si, jak jsou vaše ruce namáhané, často se máčíte ve vodě při úklidu či v práci a venku je již sužuje zima a mráz. Naše ruce potřebují pěkně promastit.

Zahřejte rostlinný olej (olivový, kokosový, mandlový) nalejte ho do mističky, do které můžete ponořit své konečky prstů. Nechte takto olej působit nejlépe po dobu 10 minut. Nejlepších výsledků dosáhnete, když olej necháte působit přes noc. Abyste si nezamastili postel, využijte kosmetické rukavice. Uvidíte, že ráno budou vaše ruce jako vyměněné.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat