Prostreno.cz

Trvanlivost parfému prodloužíte správným skladováním

Co si budeme povídat, parfém není levnou záležitostí. Nosíte ten svůj jen při zvláštních příležitostech s tím, že si vroucně přejete prodloužit jeho účinek? Potom ho nesmíte nechávat v koupelně. A proč je dobré mít po ruce pleťové mléko?

Lidé se voní již od nepaměti. Ještě dřív, než tak činili prostřednictvím parfémů, si ovšem museli vystačit s bylinkami a květinami, s nimiž si třeli pokožku. V dnešní době směs esenciálních olejů a dalších aromatických látek v přitažlivém flakonu neslouží jen k překrytí pachu těla, tento neviditelný „doplněk“ podtrhuje módní charakter svého nositele, přičemž vyvolává různé pocity. I vy si na parfémy vcelku potrpíte? Potom vás jistě bude zajímat, že jejich životnost lze snadno „natáhnout“. Třeba těmito způsoby!

Vhodné skladování, to je základ

Lahvičky s příjemnými vůněmi má doma kdekdo, nicméně ne všichni je uchovávají správně. Spousta uživatelů svou sbírku hrdě „vystavuje“ v koupelně, jenže taková chyba připravuje parfémy o kvalitu i vytouženou trvanlivost. Důvod? V oné místnosti je teplo a vlhko, což rozptyluje jejich částice. Daleko lepší „bydliště“ představuje temné a suché místo, například váš noční stolek.

Vazelína jako tajný fígl

Už od roku 1872 je vazelína velmi oblíbeným produktem v domácnostech po celém světě. Myslíte, že se hodí jenom jako balzám na rty? Co vás nemá! Její všestranné využití sahá ještě dál, než si možná myslíte. Mazlavý pomocník funguje jako spolehlivý odstraňovač líčidel nebo řasenka s úžasně prodlužujícím efektem. Zároveň dokonale ošetří popraskané paty a pozor – zařídí i to, abyste voněli o něco déle. Potřete si vazelínou místa na pokožce, kam obvykle aplikujete „voňavku“. Z výsledku budete mile překvapení!

Hydratace. To je to, oč tu běží

Máte-li suchou kůži s tendencí k odlupování, nedivte se, že parfém nevydrží tak dlouho, jak byste od něj očekávali. Dobrá rada nad zlato? Ještě dříve, než po něm sáhnete, se důkladně namažte obyčejným pleťovým mlékem. Čím více bude vaše pleť hydratovaná, tím více dokáže „zablokovat“ molekuly vonných přípravků.

I na teplotě záleží

A teď ruku na srdce, víte, na jaká místa těla parfém vlastně „namířit“? Jejich výrobci doporučují taková, kde je optimální teplota, což jsou podle nich obě zápěstí i krk. Prý vůbec nic nezkazíte ani tím, když malé množství „umístíte“ na kotníky či nad spánky – přesně tam, kde začíná linie vašich vlasů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat