Prostreno.cz

Pod zhoršenou kvalitu pleti se podepisují radikální diety

Rozhodli jste se držet hodně radikální dietu a nebo patříte k milovníkům sladkostí? Jste často pod tlakem, přičemž stres vás doprovází na každém rohu? Tohle všechno se neobejde bez následků v podobě zhoršené kvality pokožky!

Neustále nakupujete omlazující krémy, noční séra a další zlepšováky, které slibují, že tvorbu vrásek v žádném případě nedovolí? Sázíte i na hydratační masky či výživná tělová mléka? Nechceme být poslem špatných zpráv, ale pokud ze svého života „nevyženete“ tyto návyky, za perfektní vizáží se s drahou kosmetikou „honíte“ zcela zbytečně. Na co si dát velký pozor?

Extrémně přísná dieta, která má následky

Pořád máte po svátcích nějaké to kilo „nahoře“? Pokud doslova hladovíte s tím, že hubnutí půjde o něco rychleji, neděláte vůbec dobře. Takhle drastická redukce váhy se může neblaze podepsat nejen na vašem zdraví, ale i vzhledu. Odpírat své pokožce vyváženou stravu je pořádná chyba, neboť i ona, stejně jako tělo, potřebuje vitaminy a minerály, aby si zachovala „formu“. Za bohaté zdroje „zkrášlujících živin“ se obecně považují obilné klíčky, ořechy, mandle, sója, papriky, avokádo a kapusta. Nevykazujte ze stravy ani brokolici, okurku, rakytník, brusinky, mrkev, česnek, batáty, hovězí játra a mléčné výrobky. A teď z poněkud jiného soudku…

Sladkosti. Kapitola sama pro sebe

Oproti předchozím řádkům naprosto jiná situace. Možná, že na dietu prostě kašlete s tím, že si život raději osladíte. Trefa? Ani tohle vám však dvakrát nesvědčí. „Neuvážená konzumace sladkostí nesouvisí jen s obezitou, ale i negativními změnami zevnějšku. Molekuly rafinovaného cukru se zachycují k proteinovým vláknům buněk uvnitř kůže, což je proces, který rozšiřuje póry, urychluje tvorbu vrásek, a poskytuje ideální podmínky pro vznik tmavých kruhů,“ vysvětluje uznávaná americká dermatoložka Susan Stuart.

Stresujete se víc, než je zdrávo

Určitě jste slyšeli o tom, že vlivem permanentní nervozity padají vlasy. Ano, to je jistě pravda, nicméně chronický stres si vybere svou krutou daň i jinak. Vzhledem k tomu, že organismus pořádně vyčerpává, značně podporuje stárnutí pleti. Navíc hormony, které se při něm uvolňují, prý úzce souvisí s tloustnutím, nespavostí a vývojem srdečních onemocnění. Tedy alespoň takový názor mají experti, kteří vliv vypjatých nervů na celkovou kondici zkoumají už pěknou řádku let.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat