Prostreno.cz

Nápoje pro zrychlení líného metabolismu

Venku to sice na jaro moc nevypadá, ale ať chceme nebo ne, tak brzy přijde. Chcete do něj dosáhnout menší konfekční velikosti? Teoreticky vzato vám vůbec nic nebrání. Klíčem je pohyb, káva, voda s citronem a „pšenice v prášku“. Pořadí si zvolte sami dle libosti!

Když se řekne metabolismus, každého asi automaticky napadne spalování kalorií. Jenže je to tak jednoduché? Vlastně vůbec ne. Jde o soubor různých enzymových reakcí, který je ovlivněn mnoha faktory, třeba úrovní fyzické aktivity jedince, jeho věkem nebo pohlavím. Svou roli zde sehrává také velikost a stavba těla, genetika či hladina hormonů. Ptáte se, jak se takový metabolismus dá urychlit, čímž se hubnutí značně podpoří? Tajemstvím jsou tyto kouzelné nápoje!

Káva. Té se určitě nevzdávejte

Že je kofein zřejmě nejvyužívanějším stimulantem v únavové krizi, o tom není třeba diskutovat. Jenže pozor, on se dá uplatnit i při redukci váhy! Jistá americká studie, do níž bylo zahrnuto několik stovek jedinců různého věku, odhalila, že konzumenti černého zlata mají menší obvod pasu i nižší index tělesné hmotnosti. Jak je to možné? Experti se domnívají, že kofein urychluje oxidaci tuků i metabolismus, a to o bezmála 30 %. Nutno ovšem podotknout, že je třeba pít kávu černou, tedy bez zbytečných sladidel a smetany, jinak její fitness schopnosti přijdou úplně vniveč. Další důležité pravidlo téhle zeštíhlující kúry? Doporučený denní „příděl“ jsou čtyři šálky!

Wheatgrass, zelená pro štíhlé křivky

Nemáte tušení, co přesně si pod pojmem wheatgrass představit? Jde o zelené výhonky mladé pšenice, které se ve specializovaných obchodech lze sehnat jako prášek, který se pak zalijete vodou. Tento zázrak typicky zelené barvy doslova okouzlil všechny vyznavače zdravé stravy, neboť se může pochlubit 19 druhy aminokyselin a hojným počtem minerálů. Dobrou pověst má však i u sportovců a dietářů, protože zlepšuje fyzický výkon i výdrž. Tím pádem si můžete dát ve fitku pořádně do těla, aniž by vám v půlce tréninku „došly baterky“. „Tekuté obilí“ rovněž podporuje funkce štítné žlázy, zatímco „popohání“ línější metabolismus.

Citron s medem? Perfektní start dne

Další možností, která vám v cestě za vytouženými křivkami může hodně pomoci, je obyčejná vlažná voda s citronem. Dochuťte si ji trochou medu a chutný životabudič popíjejte každé ráno na lačný žaludek. Co z toho budete mít? Zmíněné občerstvení vyplaví toxiny z vašeho těla, nastartuje metabolismus a „dohlédne“ na fungující trávení. Nutno zmínit, že také obsahuje pektinovou vlákninu, tudíž skutečně urychluje hubnutí. Ostatně, potvrdilo to již mnoho a mnoho studií, proč o tom tedy pochybovat!?

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.mayoclinic.com





Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat