Prostreno.cz

Bylinná pedikúra pro krásné nehty a měkké nohy

Jsou vaše chodidla zanedbaná? Na hrubou kůži se už nemůžete ani podívat? Použijte vhodné esenciální oleje a bylinky a připravte si koupel pro nohy, která usnadňuje úpravu ztvrdlé pokožky.

Způsob, jak své nehty a chodidla dostat zpátky pod kontrolu, přece jen existuje. Základem je přitom použití esenciálních olejů, které se dají kombinovat s čerstvými nebo sušenými bylinami. Které olejíčky jsou ty nejvhodnější?

Eukalyptus

Poté, co jsou listy eukalyptu destilovány, vzniká zemitý olej, který je oblíbený v produktech osobní péče a lázeňských procedurách. Čistá vůně eukalyptu přináší svěžest a může být také účinná proti pachu. Na nohy ideální!

Levandule

Levandule je velmi univerzální. Má antiseptické a antibakteriální vlastnosti, jež jsou pro kůži a nehty velmi prospěšné. Navíc je pověstná opojnou květinovou vůni, která podporuje uvolnění. Proto nikdy nic nepokazíte, pokud čerstvou nebo sušenou levanduli spojíte s běžnou pedikúrou!

Rozmarýn

Rozmarýn je poměrně dobře vyvážená bylina podobná keři. Přirozené antibakteriální a antiseptické vlastnosti rozmarýnu z něj dělají skvělý doplněk k domácím receptům v péči o pleť. Dá se kombinovat s citronem, mátou peprnou nebo levandulí. Stimuluje průtok krve v kůži, což je skvělé zvlášť pro unavené nohy. Tak který olej si vyberete? Ať dáte přednost čemukoli, chybu rozhodně neuděláte!

Na jeden lavor horké vody přijdou 4 lžíce čerstvé si sušené bylinky (levandule, rozmarýn či eukalyptus) 1 lžíce čerstvé citronové kůry, 4 kapky esenciálního oleje (taktéž levandule, rozmarýn či eukalyptus), 1 lžíce sladkého mandlového oleje a 1/4 šálků epsomské soli.

Do lázně namočte nohy na 10 až 15 minut. Teplá voda změkčí pokožku a nehty, což usnadňuje následnou úpravu. Po osušení nohou použijte pemzu a zbavte se ztvrdlé kůže. Pilníkem upravte a zarovnejte nehty. V případě potřeby zatlačte kůžičku a následně použijte hydratační krém na nohy. Čím častěji budete tuto wellness proceduru opakovat, tím pochopitelně lépe. Nohy budou jako v bavlnce! Ošetřené, vyživené a v neposlední řadě i hladké.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat