Prostreno.cz

Dietní občerstvení mezi hlavním jídlem

Ještě stále hubnete? A hledáte nejkvalitnější potraviny pro dopolední nebo odpolední občerstvení? Zkuste dobroty, které vás zasytí po delší dobu!

Do práce i na procházku. Jídlo vždy s sebou!

V případě, že potřebujete vyplnit pauzy mezi hlavními jídly, zaměřte se na zdravé svačiny s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a zdravých tuků, které vám pomohou cítit se svěže a plně. Že se vám něco takového nevejde do denního příjmu? Tak na kaloriích uberte z vydatnějšího oběda a celkový energetický příjem lépe rozložte.

Již den předem mějte jasno v tom, co budete následujících pár hodin jíst. Vyhnete se tak chutím i riziku, že sáhnete po něčem nezdravém. Do malých krabiček nebo sáčku nakrájejte nízkokalorické ovoce a zeleninu. Jablka, pomeranče a různé bobule jsou to pravé, stejně jako celer, plátky okurky a baby karotka. A co teprve takové sušené švestky!

Švestky patří mezi potraviny s vysokým obsahem vlákniny a antioxidantů. (Jedna porce švestek je ½ šálku.) Hodí se dopoledne i odpoledne. A pokud je seznámíte třeba s kuřetem a zelenými olivami, máte vynikající oběd či večeři. S jídlem však nezapomeňte ani na tekutiny.

Pitný režim

Pijte spoustu vody, neslazených a bylinkových čajů, které vám pomohou s hydratací i pocitem plnosti. Také mějte na paměti, že je nutné přidat 200 až 300 kalorií po aktivním tréninku. Fyzická aktivita si žádá například celozrnný pita chléb s humusem, nebo nízkotučný jogurt s granolou, u níž jsou základem vločky. Ostatně, ty vůbec patří k takovým malým zázrakům. Pokud vás přepadne hlad, neváhejte si dopřát malou misku.

Ovesná vločka má velmi vysoký obsah vlákniny a také spadá do kategorie nízkoenergetických potravin. Vyberte si však čisté, neochucené ovesné vločky, abyste zabránili přidanému cukru. Jako zdravá svačina sice mohou být trochu nevýrazné, ale můžete je oživit přidáním nízkotučného mléka, nakrájeného ovoce či posypkou z ořechů. Ve druhé polovině dně však spíš sáhněte po zeleninových polévkách, které v zimním období zasytí a zároveň zahřejí.

Zdroj: názory autora, www.eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat