Prostreno.cz

Každodenní mytí vlasů jim moc škodí

Lupy, svědivá pokožka hlavy, rozdvojené konečky a zpomalený růst. Tohle vás čeká a nemine v případě, když svou hřívu s vidinou zlepšení její kondice budete namáčet každý večer. V sázce je ovšem i nevratné poškození!

Máte ve zvyku ošetřovat svou kštici šamponem a kondicionérem dennodenně? Je pravda, že pocit hebké, voňavé a poddajné koruny krásy je hodně příjemný, jenže i v tomto případě platí, že méně je někdy více. Jak vašim vlasům škodí, když je vystavíte kontaktu s vodou, kosmetickým produktům a stylingovým přístrojům sedm dní v týdnu?

Větší riziko lupů, které nechcete

Ačkoli většina lidí si myslí, že přírodní oleje, které se vyskytují na pokožce hlavy, jsou na obtíž, není to pravda. Mají totiž ochranou funkci, takže se bez nich nikdo neobejde! Častá hygiena ovšem brání jejich přirozené produkci, což končívá svěděním, suchou pokožkou, tvorbou lupů a rozdvojenými konečky. Ale to pořád není všechno…

Ztížené podmínky úpravy

Situace, když se každou chvíli snažíte kadeře vytvarovat do patřičného účesu, ale vůbec se to nedaří, je pořádně o nervy. A zvláště tehdy, pokud někam spěcháte! Zní vám to povědomě? Problém může být v tom, že vaše hříva postrádá maz, který z ní tak často vyplachujete. Jeho přítomnost totiž činí vaši ozdobu poddajnější a lépe upravovatelnou.

Zátěž, která se neobejde bez následků

Tím, že hlavu „strčíte“ pod sprchu to samozřejmě nekončí. Následuje totiž použití šamponu, kondicionéru a možná ještě regeneračního olejíčku. Jakmile dojde na sušení, přichází na řadu ještě pěnové tužidlo, vosk nebo lak. Ve finále se do akce pustí i fén a žehlička, jejichž sálající horko poškozuje vlasy jako nic jiného. Kam až to dospěje? Hádat můžete dvakrát. Nadměrné množství používaných produktů ucpává vlasové folikuly, nenávratně zhoršuje kvalitu a zpomaluje růst vaší chlouby.

Vybledlá barva. Ta moc parády nenadělá

Přestože dnešní kupované barvy vydrží mnohem víc, než tomu bylo před pár lety, každodenní vymývání se na jejich odstínu hodně podepíše. Tím pádem se budete muset barvit častěji, což stojí peníze navíc, nemluvě o dalších rizicích. Podle amerického Národního onkologického institutu má v sobě jedno balení něco kolem pěti tisíc různých chemikálií. Bylo by velmi optimistické předpokládat, že taková dávka je naprosto neškodná, nemyslíte?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat