Prostreno.cz

Domácí sérum pro urychlení růstu vlasů

Už vám pomalu docházejí nápady, jak „opravit“ svou poškozenou hřívu? Zapomeňte na nákup další vlasové kosmetiky, vyrobte si vlastní! Budete potřebovat pouhé čtyři suroviny a pár minut času!

Časté barvení, styling pomocí horkých přístrojů, používání nevhodné kosmetiky nebo nošení až příliš utaženého culíku. Ano, tohle všechno se na kondici vlasů může neblaze podepsat, stejně jako únava, stres či špatná životospráva. No dobře, ale co náprava? Řešení představuje domácí sérum, jež vaší hřívě poskytne první pomoc. Jste připraveni začít? Tak pojďme na to!

Potřebné ingredience, bez kterých se neobejdete

První nutnou surovinou je kokosový olej. Ovšem pozor, tentokrát jde o jeho frankcionovanou verzi. Ta se od „klasiky“ liší tím, že má tekutou konzistenci, přičemž je bez barvy a zápachu. Upravený má i poměr obsažených mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem, proto je vnímána jako zdravější alternativa běžného kokosového oleje. Oproti němu vykazuje také mnohem silnější antioxidační účinky a lépe se vstřebává. Díky široké škále cenných živin kštici hloubkově vyživuje, hydratuje, dodává lesk a zvětšuje její objem, zatímco předchází lupům. Takže, co teď?

Voňavé esence se skvělými účinky

Dále si obstarejte esenciální olej ylang-ylang, který je získáván destilací květů tropického stromu zvaného kananga vonná. Tento pomocník stimuluje vlasové folikuly k růstu, přičemž zabraňuje vypadávání koruny krásy. Zároveň pomáhá zacelit rozdvojené konečky a poskytuje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, včetně UV záření. Nachystejte si i esenciální rozmarýnový olej. Ten zase zreguluje tvorbu mazu a uvolní ucpané póry. Poslední do party je esenciální levandule, která podporuje krevní oběh a bojuje proti bakteriálním infekcím v těsné blízkosti kořínků. Teď už zbývá poslední krok a máte hotovo.

Mix vlastností, který přinese ovoce

Všechny uvedené suroviny smíchejte a přelijte do vhodné nádoby, ideálně pak s rozprašovačem. Ptáte-li se na poměr, vonné olejíčky dávkujte po pěti kapkách, frankcionovaného kokosového oleje použijte nějaké dvě deci. Získanou směs nanášejte na vlhké vlasy po jejich běžném mytí. Zlepšovák ovšem lze aplikovat i těsně před jejich úpravou, což vám usnadní tvorbu požadovaného účesu.

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat