Prostreno.cz

Konzumace ženšenu nabízí famózní výhody

Pokud je řeč o všestranné přírodní medicíně, pak je třeba vyzdvihnout báječné vlastnosti ženšenu. Ten posiluje imunitu, čistí krev a podporuje kardiovaskulární systém. Zároveň poskytuje prevenci před rakovinou a napomáhá soustředění.

Ženšen pravý (Panax ginseng) má jako vzácné regenerační tonikum dlouhou tradici. V Číně, Koreji i Japonsku se k léčebným účelům využívá již po tisíciletí, přičemž svého času přesahovala hodnota jedné rostliny cenu zlata. Dnes tento unikátní prostředek za rozumné peníze snadno seženete třeba ve formě kapslí či mletého prášku. To slibuje nejen pohodlné užívání, ale hlavně famózní výhody. Proč je ženšen tak výjimečný?

Blaho pro srdce. A to doslova

Uvedený poklad má pozitivní vliv na celý kardiovaskulární systém, což prokázalo již mnoho a mnoho studií. Jeho složení totiž zabraňuje seskupení krevních destiček, které způsobují špatné proudění krve do srdce i mozku, čímž podstatně snižuje riziko mnoha vážných chorob. Ovšem pozor, tenhle patron zdraví přispívá i k regulaci tlaku, zatímco funguje jako parádní „čistička“ krve.

Zvýšená ochrana před rakovinou

Statistiky hovoří jasně. Podle nich rakovinou onemocní přes 94 tisíc našinců ročně, což je evropský nadprůměr. Příčiny tohoto systémového onemocnění? Dle odborníků zde sehrává svou roli genetika, strůjcem však bývají i chemické škodliviny v životním prostředí nebo sedavý způsob života. Na seznam viníků patří také nadměrná konzumace alkoholu, nevhodný jídelníček či náklonnost k cigaretám. Existuje nějaká prevence? Poznatky studie uskutečněné indickou státní nemocnicí Bankura Sammilani Medical College naznačují, že jistou formu ochrany představuje ženšen, který účinně zabraňuje růstu rakovinných buněk.

Lepší paměť i schopnost koncentrace

Občas by se vám v práci hodil nějaký životabudič, po kterém byste nápady na nové projekty sypali z rukávu? O důvod víc, proč si obstarat jmenovaný medikament, na který hodně spoléhá i ájurvéda. Je prokázáno, že zlepšuje kognitivní funkce, a to včetně paměti, soustředění, kreativity a schopnosti učení. Rovněž navozuje dobré psychické rozpoložení a omezuje pravděpodobnost vývoje Alzheimerovy choroby.

Silnější imunita? Ano, to také

Jak jste na tom s obranyschopností? Pokud máte pocit, že je v tomhle ohledu hodně co vylepšit, začněte užívat ženšen. Ten obsahuje prospěšné živiny posilující imunitní systém. Nutno dodat, že zároveň předchází žaludečním vředům a ulevuje od artritidy. Pro své protizánětlivé, antibakteriální a antivirové schopnosti je rovněž vítaným pomocníkem proti infekcím.





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat