Prostreno.cz

Muškátový oříšek je tajným receptem na hubnutí

Muškátový oříšek pochází původem z Indonésie a patří ke koření typickému pro asijskou kuchyni. Muškátový oříšek má mnoho pozitivních účinků pro lidský organismus, jedním z nich je i tajemství štíhlého pasu. No nebylo by snadné hubnout s pomocí voňavého koření?

Muškátový oříšek obsahuje málo kalorií, je vynikajícím zdrojem vlákniny a kromě toho má nízký podíl sodíku. A to vše je základem pro váš štíhlý pas. Co všechno dokáže toto pozoruhodné koření?

Reguluje hladinu cholesterolu

Muškátový oříšek je považován za jednu z potravin, které snižují hladinu cholesterolu, protože je bohatým zdrojem vlákniny, která na sebe  váže tuky ve střevech.

Potlačuje chuť k jídlu

Další výhodou je i schopnost potlačit chuť k jídlu. Zkuste přidat do svých oblíbených jídel špetku tohoto aromatického koření a schválně, jestli bude mít ještě chutě na nezdravé dobroty.

Odbourává tuky

Muškátový oříšek obsahuje důležité minerály, jedním z nich je i mangan. Jednou z hlavních předností manganu je právě schopnost rozkládat tuky a tím ho lze snadněji z těla vyloučit. Pravidelná konzumace muškátového oříšku je spojena s nižším rizikem obezity a snadnějším ubýváním hmotnosti při redukčních dietách.

Plný antioxidantů

Díky své schopnosti eliminovat oxidační stres v buňkách, hrají antioxidanty zásadní roli také v boji proti obezitě či zvýšené hmotnosti. Mimo to antioxidanty v těle zpomalují stárnutí pleti, předčasnou tvorbu vrásek a celkově přispívají k vyšší odolnosti organismu.

Obsahuje důležité vitamíny

Vitamin C a vitamin E jsou dva typy esenciálních vitaminů, které v muškátovém oříšku najdete. Oba jsou pro lidské tělo velmi důležité. Vitamin C pomáhá optimalizovat vstřebávání živin, takže všechny živiny jsou co nejlépe distribuovány do buněk a minimalizovány tak, aby byly uloženy jako tukové buňky. Vitamin E je důležitý pro regeneraci buněk a k optimalizaci metabolismu těla. Jak je známo, dobře nastartovaný metabolismus dobře spaluje a tuky nemají šanci.

Zlepšuje trávení

Trávicí systém hraje důležitou roli při řízení hmotnosti. Je to proto, že v trávicích systémech byly všechny živiny zpracovány a rozloženy. Jinými slovy, zdravé trávení je klíčem ke zdravému metabolismu a pouze ti, kteří mají zdravý metabolismus, mají pod kontrolou i svoji hmotnost.

Pro klidný spánek

Pro náš organismus je také důležitý kvalitní odpočinek. Nedostatkem spánku jdete naproti nejen únavě, ale i obezitě. Pokud večer nemůžete zabrat nebo se v noci často budíte, zkuste si připravit šálek čaje s muškátovým oříškem. Čaj vypijte na večer před spaním a uvidíte, že budete spát jako nemluvně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat