Prostreno.cz

Čaj z marihuany uleví od bolesti a zklidní spánek

Čaj z marihuany? Podle některých zázrak! Už jste ho zkusili? Možná byste měli. Ulevuje od bolesti a umí zařídit klidný spánek!

Marihuanový čaj pochází z konopí a jeho přínosy plynou převážně z přítomnosti THC (tetrahydrokanabinolu), aktivní složky obsažené v konopí. Tato sloučenina se váže k receptorům bolesti v našem mozku a funguje jako přírodní lék proti bolesti. Navzdory tomu, že marihuana zůstává v některých evropských zemích a amerických státech nezákonnou látkou, v tradiční medicíně se používá již po tisíce let. Zdravotní účinky jsou totiž famózní.

Úleva od bolesti

Jeden z nejvíce osvědčených a zkoumaných přínosů čaje z marihuany je jeho účinek na bolest. THC, účinná složka v marihuaně, je schopná vázat se na receptory bolesti v našem mozku a poskytnout tělu pohodlí a úlevu, jak již bylo řečeno, a to i v souvislosti s chronickými nemocemi.

Konec úzkosti a depresím

Psychotropní aktivita THC může snížit hladiny stresových hormonů a tím i úzkost. Bylo prokázáno, že marihuanový čaj pomáhá lidem, kteří se potýkají se stresem, depresí a jinými chemickými nerovnováhami.

Optimální krevní tlak

Marihuanový čaj je známý jako uklidňující a relaxační. Úspěšně snižuje krevní tlak, uvolňuje napětí v cévách, zklidňuje tělo a předchází riziku srdečního záchvatu a mrtvice.

Podpora kognitivních funkcí

Kanabinoidy nacházející se v marihuanovém čaji jsou známé jako stimulační vůči kognitivní aktivitě. Přímo se spojují se zvýšenou pamětí, což je vzhledem k probíhajícímu výzkumu Alzheimerovy choroby přínosné. Marihuana se totiž považuje za neinvazivní, přírodní léčbu kognitivních funkcí.

Kvalitní spánek

Čaj z marihuany působí jako sedativum, v závislosti na tom, který typ marihuany se k čaji použije. Tato činnost vyvolávající spánek je vynikající pro ty, kteří trpí nespavostí nebo neklidem.

Přibývání na váze

Tento čaj podporuje chuť k jídlu, takže je ideální pro lidi, jež potřebují zvýšit svoji tělesnou hmotnost, nebo se zotavují z poranění, operace nebo dlouhodobé nemoci. Například u pacientů, kteří podstupují chemoterapii, je nežádoucí, aby u nich došlo k úbytku hmotnosti, a to i navzdory nevolnosti.

Funkční trávicí systém

Marihuanový čaj je velmi dobrý pro uklidnění žaludku, zmírnění zánětu ve střevě a prevence nevolnosti a zvracení. Mezi nežádoucí účinky však patří nevolnost, závrať, bolest hlavy, únava, zmatek nebo paranoia.

Zdroj: názory autora, www.healthline.com, www.verywellhealth.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat