Prostreno.cz

Čaj z marihuany uleví od bolesti a zklidní spánek

Čaj z marihuany? Podle některých zázrak! Už jste ho zkusili? Možná byste měli. Ulevuje od bolesti a umí zařídit klidný spánek!

Marihuanový čaj pochází z konopí a jeho přínosy plynou převážně z přítomnosti THC (tetrahydrokanabinolu), aktivní složky obsažené v konopí. Tato sloučenina se váže k receptorům bolesti v našem mozku a funguje jako přírodní lék proti bolesti. Navzdory tomu, že marihuana zůstává v některých evropských zemích a amerických státech nezákonnou látkou, v tradiční medicíně se používá již po tisíce let. Zdravotní účinky jsou totiž famózní.

Úleva od bolesti

Jeden z nejvíce osvědčených a zkoumaných přínosů čaje z marihuany je jeho účinek na bolest. THC, účinná složka v marihuaně, je schopná vázat se na receptory bolesti v našem mozku a poskytnout tělu pohodlí a úlevu, jak již bylo řečeno, a to i v souvislosti s chronickými nemocemi.

Konec úzkosti a depresím

Psychotropní aktivita THC může snížit hladiny stresových hormonů a tím i úzkost. Bylo prokázáno, že marihuanový čaj pomáhá lidem, kteří se potýkají se stresem, depresí a jinými chemickými nerovnováhami.

Optimální krevní tlak

Marihuanový čaj je známý jako uklidňující a relaxační. Úspěšně snižuje krevní tlak, uvolňuje napětí v cévách, zklidňuje tělo a předchází riziku srdečního záchvatu a mrtvice.

Podpora kognitivních funkcí

Kanabinoidy nacházející se v marihuanovém čaji jsou známé jako stimulační vůči kognitivní aktivitě. Přímo se spojují se zvýšenou pamětí, což je vzhledem k probíhajícímu výzkumu Alzheimerovy choroby přínosné. Marihuana se totiž považuje za neinvazivní, přírodní léčbu kognitivních funkcí.

Kvalitní spánek

Čaj z marihuany působí jako sedativum, v závislosti na tom, který typ marihuany se k čaji použije. Tato činnost vyvolávající spánek je vynikající pro ty, kteří trpí nespavostí nebo neklidem.

Přibývání na váze

Tento čaj podporuje chuť k jídlu, takže je ideální pro lidi, jež potřebují zvýšit svoji tělesnou hmotnost, nebo se zotavují z poranění, operace nebo dlouhodobé nemoci. Například u pacientů, kteří podstupují chemoterapii, je nežádoucí, aby u nich došlo k úbytku hmotnosti, a to i navzdory nevolnosti.

Funkční trávicí systém

Marihuanový čaj je velmi dobrý pro uklidnění žaludku, zmírnění zánětu ve střevě a prevence nevolnosti a zvracení. Mezi nežádoucí účinky však patří nevolnost, závrať, bolest hlavy, únava, zmatek nebo paranoia.

Zdroj: názory autora, www.healthline.com, www.verywellhealth.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat