Prostreno.cz

Citronová tráva přispívá k léčbě rakoviny

Znáte lemongrass? Tenhle přírodní medikament efektivně likviduje buňky karcinomu děložního hrdla. Uleví také při nadýmání a pomůže v případě infekcí. Platí i za zprostředkovatele dobré nálady!

Voňatka citronová, známá spíše pod pojmem lemongrass, je druh aromatické traviny z čeledi lipnicovitých, jež pochází z Cejlonu. Pro bližší popis můžeme ještě dodat, že roste po trsech do dlouhých a tenkých listů, přičemž dosahuje výšky jednoho a půl metru. Tenhle zázrak, na který spoléhá i ajurvédská medicína, se ve vědecké profesi skloňuje ve všech pádech. Ukázalo se totiž, že by mohl přispět k léčbě jedné z nejobávanějších chorob dnešní doby!

Naděje, na kterou se dlouho čekalo

Výzkumná pracovnice Kavisa Ghosh, která působí na indické Univerzitě Bharathiar, se na základě své unikátní studie domnívá, že jisté složky obsažené v citronové trávě vykazují protirakovinné působení. Síla onoho medikamentu je prý natolik mocná, že efektivně likviduje buňky karcinomu děložního hrdla, což je celosvětově druhý nejčastější typ rakoviny u žen. Ačkoli se zatím jedná o předběžný průzkum, jmenovaná odbornice i široká veřejnost neskrývá radost z tak příznivých výsledků. Jenže pozor, zmíněné léčivo má i další zajímavé přednosti, co stojí za zmínku. Například které?

Spása při zánětu močových cest

Olej získaný z tohoto zachránce se může pochlubit diuretickými vlastnostmi, čímž je schopen povzbudit ledviny k ještě větší tvorbě moči. To může být velmi užitečné při normalizaci krevního tlaku, stejně jako při tlumení zánětů močového měchýře nebo odstraňování toxinů z těla. Alespoň takový názor mají odborníci z alžírské univerzity.

Optimistická dávka, která se vám zalíbí

Často vás přepadají splíny a máte náladu „pod psa“? V tom případě je pro vás „voňatkový zlepšovák“ výbornou volbou. Jeho aroma totiž harmonizuje mysl, zatímco přináší úlevu celé nervové soustavě a odplavuje chmury. Několikaminutová inhalace rovněž zlepšuje odolnost organismu vůči stresu a zvyšuje energetickou hladinu.

Konec problémů se zažíváním

Vzhledem k tomu, že mezi hlavní přednosti uvedeného pokladu patří protizánětlivé, antibakteriální, antimykotické a dezinfekční schopnosti, pole jeho působnosti je skutečně široké. To moc dobře vědí i lidoví léčitelé, kteří citronový horký nápoj považují za spolehlivý prostředek na různé žaludeční trable. S jeho pomocí se můžete okamžitě vypořádat s nadýmáním, pocitem plného břicha i pálením žáhy. Ať už si tedy lemongrass pořídíte ve formě sypaného čaje či esenciálního oleje, doma ho jistě uplatníte!

Zdroj: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31845598/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat