Prostreno.cz

Domácí prostředky účinné na stařecké skvrny

Tíží vás nežádoucí pigmentové „ozdoby“? Nechte si pomoci od banánu, citronu, rajčete nebo jablečného octa. Do služby ale klidně povolejte i cibuli, která pokožku dokáže zesvětlit také! Za jak dlouho?

Že stařecké skvrny se týkají jen lidí v pokročilejším věku? Přestože si to myslí hodně lidí, pravda je úplně někde jinde. Velmi pozvolna se začínají tvořit už kolem čtyřicítky, a to v závislosti na genetických vlastnostech pokožky a způsobu života každého jedince. Tvorbě těchto flíčků hodně nahrává sluneční záření, takže čím častěji se opalujete, tím větší má vaše kůže tendence k jejich vzniku. Jak s pigmentovou patálií bojovat? Pár účinných zbraní se skrývá ve vašich kuchyňských zásobách!

Banán s citronem. Perfektní shoda

Jedna z nejúčinnějších metod k vyrovnání tónu pleti je založena na báječné spolupráci dvou tropických plodů. Rozmačkejte banán a získané „pyré“ promíchejte s citronovou šťávou. Voňavým prostředkem si pak ošetřujte problematické oblasti alespoň čtyřikrát týdně. Zakrátko se nechtěné „fleky“ jistě umoudří…

Rajče jako přítel do nepohody

Jste přesvědčení o tom, že rajské jablíčko, jež je mylně považováno za zeleninu, se hodí jenom do salátu? To byste se divili! Jeho šťáva má totiž schopnost neutralizovat přebytečný melanin, což je hnědý až černý kožní pigment. Pokud si tento blahodárný nektar budete na problémová místa nanášet pravidelně, nežádoucí „ozdoba“ se skutečně zneviditelní. Tak na co ještě čekáte? Sluší se dodat, že tahle kosmetická „vychytávka“ rovněž zpomaluje stárnutí a značně přispívá k léčbě akné.

Cibule, královna spižírny

Asi nejpoužívanější ochucovadlo na světě svede divy i v situacích, ve kterých byste to zřejmě nečekali. Potírání pigmentových skvrn rozkrojenou čerstvou cibulí vede podle dermatologů k jejich pozvolnému zesvětlování. Vše pochopitelně záleží na tom, jak zodpovědně a často budete tuto proceduru provádět. Uděláte si na ni čas třeba každý druhý den?

Jablečný ocet. I na ten se můžete spolehnout

Ocet získávaný z jablek je v lidové medicíně vychvalovaný zejména pro vysoký obsah draslíku. Ovšem i další obsažené stopové prvky jistě stojí za zmínku. Jmenovitě se jedná o fosfor, chlór, sodík, hořčík, vápník, křemík a železo. Kromě toho, že vás tenhle tekutý zázrak učiní odolnějšími vůči virózám, dokáže rovněž zmírnit bolesti hlavy a alergie, zatímco urychluje hojení lehkých popálenin. To ale není všechno, jelikož díky přítomnosti karboxylových kyselin funguje jako účinný exfoliátor, takže zlepšuje vzhled „tmavého nadělení“. Jak s ním naložit? Postupujte jako v případě rajčete!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5342934/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5420599/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5843359/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat